ZAGREBAČKI GLUMAC DIVLJAO DRŽIĆEVOM: Policija ga uhvatila dok je jurio 120 km/h! Ovo mu nije prvi put

Ilustracija (Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX)

Kako bismo ukazali na učestale probleme u našem društvu, ali i upozorili na recidiviste, kao i ponekad preblage kazne koje im se dodjeljuju, redovno ćemo objavljivati slučajeve koji su završili na hrvatskim sudovima.

U namjeri da živimo u uređenijem i sigurnijem društvu, želimo potaknuti pojedince na razmišljanje o svojem ponašanju i onome što mogu učiniti za doprinos zajednici.

Općinski prekršajni sud u Zagrebu kaznio je nedavno poznatog glumca koji radi u jednom od zagrebačkih kazališta jer je u studenom 2021. Avenijom Marina Držića vozio brzinom od 120 km/h, na mjestu gdje je dozvoljena brzina 60 km/h.

Na sudu je molio da ga se oslobodi od kazne i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, te je tvrdio da bi i izricanje opomene ili ublaženje novčane kazne bez određivanja sigurnosne mjere bilo dovoljno.

Sutkinji je rekao kako mu automobil treba zbog obiteljskih obaveza, ali i zbog posla te da bi mu bila ugrožena egzistencija.

Prilikom odmjeravanja kazne sud je okrivljeniku kao olakotnu okolnost uzeo priznanje počinjenog prekršaja i iskazano žaljenje za počinjenje istog, no sutkinja mu je zamjerila što je predstavljao opasnost za sve ostale sudionike u prometu, kao i to da je do sada već dva puta bio kažnjavan za istovrsno djelo prekršaja.

Zbog toga je dobio zabranu upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jednog
mjeseca, kao i novčanu kaznu od 400 eura, a mora platiti i troškove sudskog postupka.

 


Komentari