Zagrebački biznismen završio iza rešetaka! Ovakva policijska akcija ne događa se često

Foto: MUP

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je jednomjesečni istražni zatvor trojici uhićenih sa 73 kilograma kokaina na području Opuzena, doznaje se na sudu.

Zatvor im je određen zbog mogućnosti ponavljanja djela, a nakon što im istekne prvih 30 dana odlučivat će se o produljenju.

Trojica uhićenih, a riječ je o Oliveru Čokari (46), Anđelku Oršuliću (34) i Goranu B. (41), osumnjičeni su zbog krijumčarenja kokaina pronađenog u kontejneru s bananama kod Opuzena.

Policija je prilikom pretrage kontejnera pronašla ukupno 60 paketa droge sa nešto manje od 73 kilograma. Kontejner s bananama, u koji su krijumčari sakrili drogu, uvezla je tvrtka bivše gradonačelnice Metkovića i jedne od osnivačice Mosta Katarine Ujdur, no ona se ne povezuje s krijumčarskim lancem.

Osumnjičeni Čokara je prema pisanju medija zagrebački poduzetnik, koji je postao poznat kada je Novici Petraču dao alibi za otmicu sina generala Vladimira Zagorca. Oršulić je do nedavno bio glavni u nogometnom klubu Gusar iz Komina.

Zaplijenjeni kokain visoke je čistoće pa bi njegova cijena na malo, prema policijskoj procjeni, dosegla vrijednost i do 70 milijuna kuna.


Komentari