Zagrebačka policija ulovila opakog prevaranta: Obećavao je aute i realizaciju kredita, a u džep je strpao preko pola milijuna kuna

Foto: PUZ/ Ilustracija

Zagrebačka policija stala je na kraj opakom prevarantu.

Sumnja se da je 48-godišnjak kao odgovorna osoba u trgovačkom društvu s područja Viškova od rujna do studenog 2020. godine, doveo u zabludu dva muškarca. Prva žrtva bio je 39-godišnjak kojem se predstavio kao ovlaštena osoba za prodaju vozila drugog poduzeća.

Naime, 48-godišnjak je četiri automobila (dvije Mazde, Renault i Volkwagen Passat) prodao oštećenom za ukupan iznos od 504.500 kuna koji je isti uplatio na račun trgovačkog društva. No, 39-godišnjaku su isporučena samo tri vozila, a prevarant nije stao na tome.

U listopadu iste godine, nasamario je i jednog 40-godišnjaka kojemu je rekao da će mu realizirati podizanje kredita u banci, što je naravno bila laž.

“Oštećeni je u to povjerovao te mu je uplatio ukupno 13.000 kuna na račun istog onog poduzeća s područja Viškova i račun treće osoba za navodne troškove osiguranja i realizacije kredita. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 517.500 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja posebno izvješće će biti dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu”, izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačka.


Komentari