Zagrebačka policija traga za provalnicima (25 i 28) koji su ukrali stvari vrijedne milijun kuna u centru, na Maksimiru i Medveščaku

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija

Trojica su Zagrepčana starosti 32, 28 i 25 godina osumnjičeni da su svi zajedno krali i provaljivali po gradu, a uz to su dvojica od njih, 28-godišnjak i 25-godišnjak, isto radili i u ‘vlastitom aranžmanu’.

Početkom veljače ove godine su u centru grada došli do kuće koju su vidjeli kao dobar plijen, preskočili ogradu visine oko 4 metra, provalili unutra i pokrali sve što im se našlo pod rukom – novac, nakit, sve moguće.

Isto se tako sumnja da su 28-godišnjak i 25-godišnjak tijekom ožujka, zajedno s još jednim za sad nepoznatim počiniteljem, na području centra Zagreba, Medveščaka i Maksimira provalili u čak šest kuća.

Što su sve krali? Nije bilo oniga što im se nije ‘svidjelo’ – novac, torbice, nakit, odjeću, obuću, dokumente, kutije za cigarete. Tijekom jedne provale odustali su od pljačke jer su čuli vlasnika kuće koji se u tom trenutku unutra nalazio.

Ukupno su pokrali stvari vrijedne oko milijun kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 32-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, posebno je izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, dok zagrebački policajci za 28-godišnjakom i 25-godišnjakom intenzivno tragaju.


Komentari