Zagrebačka obitelj mjesecima živjela u strahu za život: Nazivao ih, prijetio smrću, iznuđivao novac

Policijski očevid. (Foto: Damir Krajac/CROPIX)

O novom slučaju iznude u Zagrebu izvijestila je PU zagrebačka. Dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom kojeg sumnjiče da je prijetio 40-godišnjem muškarcu i od njega iznuđivao novac.

Prijetio obitelji

“Sumnja se da je, s unaprijed stvorenom namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi, od kolovoza pa do početka prosinca 2023. godine, učestalim telefonskim pozivima prijetio oštećenom 40-godišnjaku govoreći da će nauditi njemu, ali i članovima njegove obitelji.

Ugledni kriminalist o nepoznatim detaljima brutalnog krvoprolića u Zagrebu: ‘Da je barem ostao u kući’

Na taj je način prisilio oštećenog da mu na ime nepostojećeg dugovanja u više navrata uplati novac, a u određenim je situacijama tražio i da mu novac da u gotovini osobno”, priopćila je PU zagrebačka.

Policija, ilustracija (Foto: Srdjan Vrancic/CROPIX)

Razlog dugovanja

Iz policije su naveli kako je osumnjičeni kao razlog dugovanja navodio da se radi o troškovima vezanima za kupovinu osobnog automobila koji je oštećeni trebao kupiti od osumnjičenog, ali koja u konačnici nije realizirana.


“Osumnjičeni muškarac je izrečenim prijetnjama kod oštećenog izazvao osjećaj straha i osobne ugroženosti za vlastiti život i živote članova obitelji. Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi 21.200 eura”, priopćili su iz policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.


Komentari