Zagrebačka crna kronika za vikend: Razbojništva, provale, krađe i pljačke

FOTO: Ivan Klindić / Ilustracija

Na području Uprave u posljednja 72 sata evidentirano je 57 kaznenih djela:  2 razbojništva, razbojnička krađa, 22 teških krađa provaljivanjem, 17 krađa i 15 ostalih kaznena djela. Dvije osobe su uhićene na počinjenju kaznenog djela.

U subotu 22. rujna oko 4 sati, u Novom Zagrebu, Remetinečka cesta, u noćnom klubu, nepoznati je počinitelj uporabom tjelesne snage teško ozlijedio 23-godišnjaka. Liječnička pomoć pružena mu je u KB Dubrava.

Razbojništva

Jučer oko 1.20 sati, na Črnomercu, Ilica, policijski su službenici zatekli 41-godišnjaka u pokušaju provale u kiosk te ga doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

U petak 21. rujna oko 14.15 sati, na Trnju, Zavrtnica, u prostorijama poduzeća, 36-godišnjak počinio je razbojničku krađu nad 60-godišnjim zaposlenikom te ga fizički napao. Nakon čega je 36-godišnjak doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

U subotu 22. rujna oko 6.20 sati, na Trešnjevci, Prilaz Grge Antunca, u trgovini, nepoznati je maskirani počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad dvije 51-godišnje zaposlenice te otuđio novac, pričinivši štetu od više tisuća kuna.

U subotu, 22. rujna oko 13.30. sati, u Dubravi, Ulica kneza Branimira, u poslovnici pošte, nepoznati je maskirani počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad 30-godišnjom zaposlenicom te otuđio novac, pričinivši štetu od nekoliko stotina tisuća kuna.

Provale

Jučer oko 1.20 sati, na Črnomercu, Ilica, policijski su službenici zatekli 41-godišnjaka u pokušaju provale u kiosk te ga doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

U petak 21. rujna oko ponoć i 50 sati (saznanje 23. rujna), u Novom Zagrebu, Avenija Dubrovnik, nepoznati je počinitelj provalio u objekt te otuđio materijal, oštetivši poduzeće iz Zagreba za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Od 22. do 26. kolovoza između 12 i 19 sati (očevid 23. rujna), na Medvešćaku, Milana Makanca, nepoznati je počinitelj provalio u stan 68-godišnjakinje te otuđio tehničke uređaje i ostalo, pričinivši štetu od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Između 16. i 22. rujna od 17 do 1.30 sati, u Novom Zagrebu, Anićeva ulica, nepoznati je počinitelj provalio kuću te otuđio nakit, oštetivši 55-godišnjakinju za nekoliko desetaka tisuća kuna.

U petak 21. rujna između 9.30 i 12.30 sati, u Brdovcu, Savska ulica, nepoznati je počinitelj provalio u kuću 82-godišnjaka te otuđio nakit i novac. Materijalna šteta nekoliko desetaka tisuća kuna.

Isti dan između 6.50 i 12.50 sati, u Dubravi, Čulinečka cesta, nepoznati je počinitelj provalio u stan 61-godišnjakinje te otuđio nakit i novac. Materijalna šteta nekoliko desetaka tisuća kuna.

Također, jučer 11.30 i 12.15 sati, u Zaprešiću, Matije Gupca, nepoznati je počinitelj provalio u kuću 61-godišnjaka te otuđio nakit. Materijalna šteta nekoliko desetaka tisuća kuna.

Krađa automobila

Jučer između 20.55 i 21.55 sati, u Novom Zagrebu, Mije Šiloboda Bolšića, nepoznati počinitelj je otuđio osobni automobil marke VW Golf V, zagrebačkih registracijskih oznaka, vlasništvo 49-godišnjaka. Materijalna šteta iznosi oko 37.000 kuna.

Između20. i 21. rujna od 21 do 7 sati, na Trešnjevci, Ivanečka, nepoznati počinitelj je otuđio osobni automobil marke VW Golf, đakovačkih registracijskih oznaka, vlasništvo poduzeća iz Đakova, a koji su pronašli policijski službenici 21. rujna na području Črnomerca.

Komentari