Zagrebačka crna kronika usred tjedna: Krađe, razbojništva, provala, prijevara i tučnjava

FOTO: Ivan Klindić

Na području Uprave u posljednja 24 sata evidentirano je 41 kazneno djelo: prijevara, 8 teških krađa provaljivanjem, 13 krađa i 19 ostalih kaznenih djela. Jedna osoba je uhićena na počinjenju kaznenog djela.

Uhvaćeni u krađi

U srijedu 26. rujna oko 15.30 sati, u Centru, Tomislavov trg, na ulici, policijski službenik zatekao je 18-godišnjakinju krađi dokumenata i novca na štetu 61-godišnjaka te ju doveo u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Isti dan oko 16.50 sati, u Dubravi, Dankovečka, u trgovini, zaposlenik je zatekao 47-godišnjaka koji je otuđio razne artikle te ga zadržao do dolaska policijskih službenika i  doveden je u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Teško ozlijeđen

Jučer oko 14 sati, u Susedgradu, Ilica, na ulici, tri su nepoznata počinitelja prišla 56-godišnjaku te ga teško ozlijedili fizičkom snagom. Liječnička pomoć pružena mu je u KB Sestre milosrdnice.

Provala

U srijedu 26. rujna između 9.15 i 12.15 sati, u Maksimiru, Kozjak, nepoznati je počinitelj provalio u kuću 62-godišnjaka te otuđio nakit, novac i ostalo. Materijalna šteta iznosi nekoliko stotina tisuća kuna.

Krađa automobila

Između, 25. i 26. rujna od 22.40 do 9 sati, na Trešnjevci, Tina Ujevića, nepoznati je počinitelj otuđio osobni automobil marke Škoda Octavia, zagrebačkih registarskih oznaka vlasništvo 37-godišnjakinje. Materijalna šteta iznosi oko 100.000 kuna.

Osumnjičeni za razbojništvo

Policijski službenici PU zagrebačke, Sektora kriminalističke policije, Službe općeg kriminaliteta dovršili su  kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom i 22-godišnjakom radi osnova sumnje da su 14.9.2018. godine počinili kazneno djelo razbojništvo u zlatarnici u Velikoj Gorici na Trgu kralja Petra Krešimira IV, na način da je 21-godišnjak  ušao u zlatarnicu te uz prijetnju oštrim predmetom djelatnici otuđio novac, zlatni i srebrni nakit, dok ga je 22-godišnjak čekao ispred zlatarnice.

Materijalna šteta pričinjena navedenim kaznenim djelom iznosi oko 51.233 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici PU zagrebačke, Službe općeg kriminaliteta, podnijeli su Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici posebno izvješće, a osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku.

Prijevara u Susedgradu

U utorak 25. rujna između 17 i 18.30 sati (prijavljeno 26. rujna), na Medveščaku, Križanićeva, nepoznati je počinitelj lažno se predstavivši 80-godišnjaku otuđilo nekoliko tisuća kuna.

Samozaštitno ponašanje jako je bitno i može doprinijeti sprječavanju počinjenja kaznenih djela, policija upozorava građane da, ukoliko se susretnu s nepoznatim osobama koje pokušavaju ući u njihove domove i doći u posjed njihovog novca, takve osobe nipošto ne puštaju u stanove ili kuće te da im ne predaju svoj novac ili druge vrijedne stvari, jer se radi o osobama koje se lažno predstavljaju kao djelatnici banke, maserke ili policijski službenici koji samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih osoba. Isto tako u slučaju da građani zaprime pozive od nepoznatih osoba putem telefona u kojima se traži od njih da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata, građani neka ODMAH obavijeste policiju na broj 192.


Komentari