Zagrebačka crna kronika u posljednja tri dana: Ubojstvo, prijevara, krađa i tučnjava

FOTO: Ivan Klindić / Ilustracija

Na području Uprave u posljednja 72 sata evidentirano je 59 kaznenih djela: ubojstvo, prijevara, drska krađa, teška tjelesna ozljeda, 30 teških krađa provaljivanjem, 15 krađa i devet ostalih kaznenih djela. Otuđen je jedan osobni automobil, a dva su pronađena.

Teška tjelesna ozljeda

U subotu 1. rujna oko 6.50 sati u Centru, Pod zidom-Splavnica, nakon verbalnog i fizičkog sukoba sa zasad nepoznatom osobom, 33-godišnjak je teško ozlijeđen. Liječnička pomoć pružena mu je u KB Sestre milosrdnice. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Osumnjičen za ubojstvo

Policijski službenici VI. policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva. Sumnja se da je 1. rujna oko 6 sati tjelesnom snagom, nožem i škarama napao 77-godišnjaka koji je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu su dostavili Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Otuđen osobni automobil

Između 30. i 31. kolovoza, od 23 do 7 sati u Dubravi, na Čulinečkoj cesti, nepoznati je počinitelj otuđio osobni automobil marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka, oštetivši 36-godišnjaka za oko 15.000 kuna.

Prijevara i drska krađa

U nedjelju, 2. rujna oko 12.20 sati u Novom Zagrebu, u Gomboševoj ulici, nakon što je 81-godišnjakinja u stan pustila dvojicu nepoznatih počinitelja koji su se lažno predstavili, iskoristili su njezinu nepažnju i otuđili nakit, oštetivši je za nekoliko tisuća kuna.

U srijedu, 29. kolovoza, od 10 do 16.30 sati u Novom Zagrebu, u Ulici Baščanske ploče, 79-godišnjakinja je nepoznatoj ženskoj osobi koja se lažno predstavila predala više desetaka tisuća kuna.

Samozaštitno ponašanje jako je bitno i može doprinijeti sprječavanju počinjenja kaznenih djela,  upozoravamo građane da, ukoliko se susretnu s nepoznatim osobama koje pokušavaju ući u njihove domove i doći u posjed njihovog novca, takve osobe nipošto ne puštaju u stanove ili kuće te da im ne predaju svoj novac ili druge vrijedne stvari, jer se radi o osobama koje se lažno predstavljaju kao djelatnici banke, maserke ili policijski službenici koji samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih osoba. Isto tako u slučaju da građani zaprime pozive od nepoznatih osoba putem telefona u kojima se traži od njih da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata, upozoravamo građane da ODMAH obavijeste policiju na broj 192.

Komentari

Komentari

loading...