ZAGREB VIŠE NIJE SIGURAN?!: U samo 72 sata čak 10 pljački!

Zagreb.info

 

Prošlog vikenda Zagreb i okolicu  je zahvatio val zločina u kojima je izazvana velika materijalna šteta. Policija je imala pune ruke posla.

U petak, 15. veljače između 17.20 i 18.45 sati na Trnju  u Ulici II. Pile  nepoznati je počinitelj provalio u kuću te otuđio nakit i novac oštetivši 74-godišnjakinju za više tisuća kuna. Istog dana oko 20 sati na Peščenici u ulici Augusta Harambašića, tri su nepoznate muške osobe prišle 49-godišnjakinji koja je u tom trenutku obavljala kupovinu na kiosku te su joj iz ruke otuđili novčanik u kojem su se nalazili dokumenti i novac, samo sat vremena kasnije oko 19.45 u Centru, Ulica Pavla Hatza , tri su nepoznate osobe u trgovini iskoristile nepažnju 61-godišnje zaposlenice i iz blagajne otuđili novac. Radi li se o istim osobama, ne znamo. Tu nije kraj, istog dana oko 10 sati u mjestu Prečec, Kolodvorska,  52-godišnjakinja i 24-godišnjakinja su odvratile pažnju 51-godišnjakinji i otuđile joj novčanik s novcem i dokumentima. Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava redovnim putem.

Tog kobnog petka oko 21.20 sati u mjestu Velika Mlaka na Zagrebačkoj cesti, dvojica su nepoznatih počinitelja uz prijetnju vatrenim oružjem počinili razbojništvo na benzinskoj postaji nad 54-godišnjim zaposlenikom i otuđili novac, a u isto vrijeme, oko 21.20 sati, u mjestu Velika Mlaka na Zagrebačkoj cesti, dvojica su nepoznatih počinitelja uz prijetnju vatrenim oružjem počinili razbojništvo na benzinskoj postaji nad 54-godišnjim zaposlenikom i otuđili novac.

Dan nakon, 16. veljače oko 21.20 sati u Dubravi na Trgu Antuna Mihanovića, dvojica su nepoznatih maskiranih počinitelja uporabom tjelesne snage i uz prijetnju oštrim predmetom počinili razbojništvo u trgovini nad 46-godišnjom zaposlenicom i otuđili novac.

Te iste subote, oko 19.15 sati u Velikoj Gorici u Ulici dr. Jurja Dobrile, nepoznati je maskirani počinitelj uz prijetnju pištoljem počinio razbojništvo u trgovini nad 48-godišnjom zaposlenicom i otuđio novac, pričinivši štetu od više tisuća kuna.

Bez pljački nije prošla ni nedjelja pa je tako 17. veljače, od 18 do 19.45 sati u Velikoj Gorici u Ulici Petra Preradovića, nepoznati je počinitelj provalio u kuću te otuđio novac i nakit, oštetivši 75-godišnjaka za više tisuća kuna, a stog dana oko 19.50 sati u Dubravi na Čulinečkoj cesti, u kladionici, nepoznati je počinitelj uz prijetnju oštrim predmetom počinio razbojništvo nad 20-godišnjom zaposlenicom i otuđio nekoliko tisuća kuna.

 

Komentari