ZAGREB U SUZAMA: Tragična smrt mladog chefa

Hrvatska gastrononska scena s velikom se tugom oprostila od mladog zagrebačkog chefa Lea Aličevića, koji je u noći sa subote na nedjelju tragično izgubio život u prometnoj nesreći, javlja Kult Plave kamenice. Brojni prijatelji, rodbina i kolege koji su radili s njim u cijenjenom paškom restoranu ‘Boškinac’, gdje je radio na poziciji sous chefa, oprostili su se od njega na društvenim mrežama dostojanstvenim i toplim riječima.

“Veselili smo se novoj radnoj godini koja je trebala početi desetog veljače, novim jelima, novom meniju, kreacijama, istraživanjima…”, napisali su potreseni Aličevićevi kolege.

Leo je inače kao zamjenik chefa Matije Bregeša sudjelovao u gastronomskoj renesansi paškog Boškinca, koji se unatrag dvije godine ponovo uvrstio među desetak najboljih hrvatskih restorana (u aktualnom izboru za Restoran godine osvojio je drugo mjesto). Aličević je u zadnjih par sezona stažirao u nekima od najboljih europskih restorana, uključujući londonski Bibendum Claudea Bosija s dvije Michelinove zvjezdice, austrijski JRE restoran Mesnerhaus i salzburški Hangar 7 iz kojeg se bio vratio prije desetak dana.

‘Chef Bregeš i sous chef Aličević, profesionalno, ljudski, karakterno, prijateljski, u godinama su se neprestano nadopunjavali i uspostavljali snažan kuharski tandem’, rekao je osnivač i vlasnik Boškinca Boris Šuljić, a to potvrđuju i brojna priznanja koja je Boškinac dobio posljednjih godina za postignuća u gastronomiji, a za koja su Bregeš i Aličević svakako među najzaslužnijima.

“Leove vrline bile su radna etika, pristojnost, kolegijalnost i profesionalnost u radu i ophođenju, visoki standardi koje je svojim radom i životom postavio u kući Boškinac biti će trajni izazov za naše buduće generacije”, dodao je Boris Šuljić.


Komentari