Zagorski ubojica majci otkinuo glavu jer je mislio da je vještica

prigorski.hr / Ilustracija

Prošle godine Hrvatsku je potresao stravičan zločin.

U obiteljskoj kući u Kuzmincu, u trenutku ludila izazvanim alkoholom M.R. (52) je 19. kolovoza 2016. godine dekapitirao svoju nepokretnu majku J.R. (89). Sudski vještaci smatraju da je ubojica zbog svoje bolesti bio neubrojiv pa neće u zatvor već mu je sudac Županijskog suda u Zagrebu Zdravko Majerović odredio mu je obavezno psihijatrijsko liječenje.

Teretilo ga se da je u stanju neubrojivosti, u kojem nije bio u mogućnosti shvatiti što radi niti vladati svojom voljom, ubio blisku osobu. Svoju majku on je već ranije zlostavljao, a ona je bila posebno ranjiva zbog dobi i nepokretnosti.

Kobne večeri 89-godišnjakinja je ležala na krevetu, a ubojica ju je više puta udario šakom u prsa i glavu, nakon čega ju je bacio na pod i nastavio udarati po cijelom tijelu. Poslje toga je dohvatio sjekiru s kojom je staricu više puta udario po tijelu i glavi, nakon čega joj je nožem zadao više ubodnih rana u predjelu tijela, te je nogama gazio po grudnom košu. 


Obdukcija je pokazala da je nesretna žena skončala usljed djelomičnog nagnječenja i otkinuća glave, a sve ostale ozljede nastale su nakon smrti.

Ubojica je kasnije ispričao da je te večeri normalno razgovarao s majkom, ali kada ju je kasnije dozivao ona nije odgovorila, zbog čega je pomislio da je vještica. U stanju panike i pokušavajući se obraniti od “vještice” krenuo ju je udratai i više nije mogao stati, piše 24sata.

>>> STRAVIČNO UBOJSTVO U ZAGORJU: Bivši branitelj (51) brutalno ubio vlastitu majku

Komentari