ZABIO SE U PARKIRANE AUTE, RASVJETNI STUP, OGRADU Policija otkrila što je ‘kumovalo’ jučerašnjem lančanom sudaru na Ksaveru

Ilustrativna fotografija, foto: Ronald Gorsic/Cropix

Policijska uprava zagrebačka objavila je detalje jučerašnjeg lančanog sudara na Ksaveru. Teškoj prometnoj nesreći zbog koje su dvojica muškaraca završili u bolnici s težim i lakšim ozljedama kumovao je alkohol i prebrza vožnja.

“Oko 17 sati 39-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,37 g/kg upravljao osobnim automobilom Seat Cupra zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ksaverske ceste u smjeru juga. Dolaskom do kućnog broja 23, vozač nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste iz kojeg razloga nije pravovremeno zaustavio vozilo te je naletio na rubni kamen, sleti s kolnika, a potom uslijed nekontroliranog kretanja vozila naletio na parkirani osobni automobil marke Passat, rasvjetni stup, dvorišnu ogradu te na druge parkirane osobne automobile ( Ford, Audi, Nissan, Fiat i Peugeot) koji su od siline naleta udarali jedan od drugog”, navodi policija u svom izvještaju.

Lančani sudar na Ksaverskoj cesti (foto: Ronald Gorsic/Cropix)

Također, priopćili su iz policije i da je liječnička pomoć 39-godišnjem vozaču i  36-godišnjem suvozaču pružena je u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice gdje je utvrđeno da je vozač teško, a suvozač lakše ozlijeđen.


Komentari