ZA OVO NASLOV NE POSTOJI: Kaskader, filmski kradljivac i nemilosrdni napasnik, ma ovo je prebolesno!

Photo: Igor Soban/PIXSELL, Ilustracija

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom zbog sumnje da je počinio više kaznenih dijela poput “Teške krađe” provaljivanjem, ali i zbog “Teških tjelesnih ozljeda” na štetu više fizičkih i pravnih osoba na području Vrbovca.

Naime, utvrđeno je kako je osumnjičeni između 24. i 25. veljače 2021. godine došao do ljekarne u mjestu Gradec, gdje je prikladnim alatom razbio staklo na prozoru kako bi ušao u prostoriju. Tamo je ukrao veće količine raznih lijekova, 700 kuna i tehničku opremu.

U istome mjestu, samo dva dana ranije, između 22. i 23. veljače 2021. godine, provalio je u trgovinu na način da je ciglom razbio staklo na vratima. Zatim je ušao u trgovinu i ukrao veće količine raznih cigareta u vrijednosti od oko 3.800 kuna.

Opustošio Gradec

Osumnjičenik je 23. i 24 siječnja ove godine nastavio harati po Gradecu gdje je došao do obiteljske kuće, razbio prozor, ušao u kuću i ukrao razna alkoholna pića, tehničke uređaje i pobjegao. Za samo nekoliko dana došao je na istu adresu, gdje je na ulaznim vratima gospodarskog objekta, napravio otvor na vratima kako bi ušao u objekt gdje je ukrao razni alat, putne torbe, motorne flakserice i pegle, a materijalna šteta koju je prouzročio iznosi 4 000 kuna.

Foto: PUZ

Početkom travnja 2020. godine u jutarnjim satima došao je do parkirališta poduzeća u mjestu Martinska Ves u gradu Vrbovecu, prišao parkiranom osobnom automobilu zagrebačkih registarskih oznaka, gdje je najvjerojatnije kamenom razbio staklo na vozačevim vratima. Kroz nastali otvor ukrao je 200 kuna i pobjegao.

U trgovinu u Gradecu provalio je i prošle godine 31. ožujka u noćnim satima oko 1:25 sati, gdje je ukrao veće količine raznih cigareta, polog iz blagajne te jedan poklon bon. Počinio je štetu od oko 4.500 kuna. Nadalje, 17. svibnja 2020. godine u noćnim satima u mjestu Gradec pokušao je provaliti u trgovinu nasilnim obijanjem vrata, međutim u tome nije uspio i dao se u bijeg da ništa nije otuđio.

Nemilosrdno krao po trgovinama i kućama

Početkom, travnja 2020. godine oko 22:30 sati, sumnja se da je osumnjičeni došao do obiteljske kuće u mjestu Gradečki Pavlovec, gdje se popeo na terasu kata, kroz otvoreni prozor na ”kip” provukao ruku i otvorio ga te ušao. Spustio se u prizemlje kuće, gdje je spavala oštećena te kad se počela buditi, osumnjičeni joj je prišao te nožem više puta udario u predjelu glave i rukama kojima se branila, gdje ju je teško ozlijedio.

Također se sumnja da je u periodu od 1. do 15. lipnja 2020. godine došao u mjesto Gradečki Pavlovec do obiteljske kuće, razbio staklo na prozoru, ušao unutra, ispremetao stvari te pobjegao, a da nije uspio ništa ukrasti.

Krajem rujna 2020. godine, sumnja se da je došao do obiteljske kuće u mjesto Gradečki Pavlovec, gdje je savladao visinu, kroz otvoreni prozor ušao u kuću te otuđio novac i pobjegao.

Početkom kolovoza 2020. godine, sumnja se, došao je do ribičke kućice u mjestu Potočec, gdje je prikladnim alatom prerezao metalnu zaštitnu mrežu na prozoru, razbio prozor, kroz nastali otvor ušao u prostor te ukrao novac.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnijeto Posebno izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, priopćila je policija.


Komentari