Vozeći 143 na sat naletio na automobil: Vatrogascima trebalo 20 minuta da iz smrskanog vozila izvuku bračni par s malim djetetom

PU zagrebačka

Vozač (35) se tereti da je 11. srpnja kod naplatnih kućica u Sv. Heleni prošle godine naletio na Škodu Octaviju, koja je usporavala ispred njega. U nesreći je najteže ozlijeđeno dijete, piše N1.

U Zagrebu na Općinskom kaznenom sudu u ponedjeljak je vozaču potvrđena optužnica za izazivanje prometne nesreće s teško ozlijeđenima na naplatnim kućicama u Svetoj Heleni, javlja 24sata. Datum prve rasprave, vjerojatno se neće odviti prije jeseni.

Optužnica ga tereti da je 11. srpnja 2019. u 12.43 u mjestu Sveta Helena brzinom od 143 kilometara na sat vozio BMW izlaznim prometnim trakom broj 4 autoceste A4 u smjeru juga.

“Vozilom je upravljao pod utjecajem droga i lijekova i zbog takvog stanja nije bio sposoban za sigurnu vožnju te je propustio brzinu kretanja uskladiti s prometnim znakovima upozorenja na naplatnoj postaji i znakovima ograničenja brzine odnosno nije stao na prometni znak “zabrana prolaska bez zaustavljanja–cestarina”, navelo je u priopćenju Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Prevelikom i nedopuštenom brzinom od oko 143 km/h, bez kočenja ili pokušaja da izbjegne nalet na vozila koja su se usporeno kretala pred naplatnom postajom, prednjim dijelom BMW-a udario je u stražnji dio Škode Octavije, a koja je ispred njega propisno usporavala.


Taj je udarac Škodu odbacio uz zanošenje zbog čega je udarila u betonsku barijeru i naplatnu postaju, a potom u rotaciji i prevrtanju naletjela i na drugo vozilo koje je stajalo zbog plaćanja cestarine, nakon čega se Škoda prevrnula.

Zbog naleta i prevrtanja vozač i putnica iz Škode zadobili su mnogobrojne teške tjelesne ozljede, dok je dijete zadobilo osobito teške i za život opasne ozljede.

Nakon naleta vozač BMW-a je neozlijeđen izašao iz auta i u panici se izbezumljen držao za glavu, a vatrogascima je trebalo 20 minuta da iz smrskanog vozila izvuku bračni par s malim djetetom.

Iako je odvjetništvo u optužnici zatražilo da mu se produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, on je zamijenjen mjerama opreza.

Komentari