Vozač pušten na slobodu nakon stravične nesreće na križanju Kačićeve i Klaićeve

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Policija je prije puštanja protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. 

Tridesetšestogodišnji vozač crnoga Renaulta Meganea koji je skrivio prometnu nesreću u subotu u kojoj je na križanju Kačićeve i Klaićeve ulice kada je u raskrižje s Kačićevom ušao “na crveno” te zbog čega je stradao 9-godišnji dječak, nakon ispitivanja je pušten da se brani sa slobode, piše Jutarnji list.

>>> Policija napokon otkrila tko je kriv za tragičnu nesreću

>>>Stravična nesreća u Zagrebu: Auto se zabio u dječaka, preminuo je u bolnici

Policija je prije puštanja protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. U trenutku nesreće, ustvrdila je policija, vozač nije bio pod utjecajem alkohola.

Prema neslužbenim informacijama, odluku da se protiv vozača ne traži istražni zatvor donijelo je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu koje je vodilo očevid prometne nesreće, a nakon dogovora s policijom.

Po svemu sudeći, tužitelji su u konkretnom slučaju zaključili kako opasnost od utjecaja na svjedoke na postoji, što bi značilo da postoji mogućnost da je vozač priznao djelo. Nekoliko svjedoka nakon nesreće čulo ga je kako u šoku viče “Ja sam kriv. Ja sam kriv.” Također, križanje Kačićeve i Klaićeve pokriveno je s nekoliko nadzornih kamera pa ako su one snimile nesreću, njihove snimke su najčvršći mogući dokaz za predstojeće suđenje.

Vozač vjerojatno nije dosad bio evidentiran kao počinitelj prometnih prekršaja, što se da zaključiti iz toga što za njega nije tražen istražni zatvor ni zbog opasnosti od ponavljanja djela. Također, vozač nije pokušao pobjeći s mjesta nesreće. 

Dječak je bio talentirani mladi nogometaš

Stanari koji žive kod kobnog raskrižja rekli su da su potreseni tragedijom te da se radi o ukletom križnju na kojem su se često događale nesreće.

“Čula sam snažan udarac oko 13 sati kad su se sudarila dva automobila. Stigla sam na mjesto nesreće te vidjela razasute dijelove i dječaka koji je nepomično ležao na cesti. Izletio je kroz prozor automobila. Stigli su liječnici koji su malenog stavili na nosila te mu pružili pomoć. Odnijeli su ga u obližnju bolnicu”, rekla je žena koja je svjedočila nesreći za 24sata.

V.d. ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Zagrebu Zoran Bahtijarević rekao je kako su dali sve da spase dječaka, no nije im uspjelo. U bolnicu je stigao u jako lošem stanju.

Dječak je živio u SAD-u, a bio je talentirani mladi nogometaš.

‘Ukleto’ raskrižje

Na raskrižju Kačićeve i Klaićeve ulice često se događaju nesreće. Problem je navodno u lošoj koordinaciji semafora te žuto svjetlo na semaforu prekratko traje. Osim toga, problem je i u vozačima koji velikom brzinom dolaze Klaićevom ulicom želeći “uhvatiti žuto” te na crveno ulijeću u raskrižje i udaraju u vozila koja se kreću Kačićevom, piše Jutarnji list

Prije sedam je godina u nesreći na kobnom križanju sudjelovao i bivši golman Dražen Ladić, sedam godine prije toga na križanju su teško stradale dvije studentice koje su čekale da se upali zeleno kako bi prešle cestu, kad su se ispred njih sudarila dva vozila. Mercedes je odbacio automobil na djevojke. Obje su imale polomljene noge te su im životi teškom mukom spašeni.

>>>‘Ukleto raskrižje’: Stručnjak otkriva zbog čega je došlo do tragične nesreće


Komentari