‘Volite li štrumpfove?’: 21-godišnjaku presuđena novčana kazna za video koji vrijeđa policiju, nije se pojavio na sudu

Foto. PUZ

S novčanom kaznom od 600 kuna, plus dodatnih 200 kuna, Općinski prekršajni sud u Zagrebu kaznio je 21-godišnjaka zbog vrijeđanja i omaložavanja policijskih službenika.

Kako navodi Telegram, mladić je na Tik Toku objavio video snimljen u ožujku prošle godine, a u kojima je policajce nazvao štrumfovima.

Sud je utvrdio, kako je video kojeg je 21-godišnjaka doveo pred suca snimljen na Zrinjevcu, a na njemu su prikazani policajci zagrebačke I. policijske postaje.

“Ko je skonto, skonto je”, stavio je mladić u boldani naslov uz  dodatni tekst “Volite li štrupmfove” te hešteg #policija.

Dodatno je okrivljenu u videu, navodi nepravomoćna presuda, u samom videu rekao  “Edi, voliš li ti štrumfove? Joj, ja sam gledao štrumfove, to mi je najdraži crtić bio, samo da je štrumfova”, što je sud ocijenio uvredljivim i podrugljivim za policajce.

Kako Telegram ističe, Zagrebačka policija je vrlo brzo reagirala te već u travnju podnijela optužni prijedlog, a osumnjičeni 21-godišnjak se nije pojavio na tri zakazane rasprave jer nije primio sudski poziv te je u konačnici postupak proveden bez njega.

“Ja sam osobno utvrdio ovaj prekršaj”, rekao je na sudu policajac koji je svojim iskazom bio jedini svjedok u raspravi.

Zahvaljujući više od četiri tisuće pregleda, preko sedamdeset dijeljenja i brojnih komentara, sud je naposljetku presudio kako su “policijski službenici dovedeni u izrazito ponižavajući položaj, što znači da je okrivljenik putem društvene mreže vrijeđao i omaložavao policijske službenike”.    

Komentari