Vole stisnuti gas, ali i popiti! Policija uhvatila čak četiri vozača s više od 2 promila alkohola u krvi

Ilustracija, Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Zagrebačka policija izvijestila je kako je prošao prvi dan pojačanog nadzora vozila i vozača. Četiri su osobe vozile pod utjecajem od preko dva promila alkohola u organizmu.

“U prvom danu provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji, utvrđeno je slijedeće:

– ukupno 77 prometnih prekršaja, od čega su 13 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 31 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, četiri zbog nepropisnog korištenja mobitela, tri zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. Pet osoba je zadržano do otrježnjenja te dovedeno na sud. Dvije osobe su recidivisti.

Najveće zabilježene koncentracije alkohola su kod:
– 36-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom Južnom ulicom dok je u organizmu imao 2,99 g/kg alkohola,
– 59-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom Slavonskom avenijom dok je u organizmu imao 2,47 g/kg alkohola,
– 54-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom, a zaustavljen je na raskrižju Savske i Ulice grada Vukovara dok je u organizmu imao 2,34 g/kg alkohola,
– 36-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u Rugvici dok je u organizmu imao 2,19 g/kg alkohola,
– 32-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom u Rakitju, sudjelovao u prometnoj nesreći dok je u organizmu imao 1,77 g/kg alkohola”, izvijestila je zagrebačka policija.


Komentari