VLASNIK KAFIĆA UZEO PRAVDU U SVOJE RUKE! Poznanik mu napao sina pa platio pomagačima da ga prebiju

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX/Ilustracija

Jedan je vlasnik kafića na orahovačkom području, angažirao četiri osobe kako bi pretukli poznanika s kojim je imao neriješenih problema. Nemili događaj zbio se 2008. godine, a naručitelj je za taj pothvat platio 10.000 kuna.

Naime, žrtvi su u kuću upala dvojica napadača s crnim potkapama na glavi i potom su ga počeli tuči po glavi i tijelu, od čega je zadobio ozljede u vidu prijeloma lijeve laktne kosti, četvrtog prsta desne ruke i pete kosti lijevog stopala, otvoreni prijelom nosnih kostiju, razne razderotine i brojna natučenja na tijelu.

Nakon toga su se odvezli u Đurđenovac gdje ih je sačekao vlasnik kafića i predao dogovoren iznos od 10.000 kuna te još 1000 kuna na ime nagrade, koji iznos su dvojica napadača podijelila.

Kazna za sve

Slučaj je ovih dana opet aktualan jer je pretučeni muškarac u međuvremenu podnio i tužbu za naknadu štete. Prošli je tjedan sud nepravomoćno presudio da mu vlasnik kafića i njegova četvorka moraju isplatiti odštetu od 47.000 kuna, ali i platiti troškove postupka u iznosu od 10.500 kuna plus kamate.

Vlasnik kafića rekao je da mu je pretučeni pokušao ubiti sina, a o čemu je i vođen kazneni postupak, za što je pretučeni muškarac proglašen krivim i odležao je 10 mjeseci. Tvrdi kako mu je u kritično vrijeme pet-šest puta dolazio u lokal i pravio štetu, a da je on svaki puta zvao policiju.

Kaže kako nije naručio nikakvo premlaćivanje, niti s tim događajem ima ikakve veze već da su ga prozvali jer im nije htio dati novac koji su ga tražili, piše Danica.

No, Županijski sud u Bjelovaru donio je pravomoćnu kaznenu presudu kojom su svi proglašeni krivima za premlaćivanje.

Komentari