VLASNIK CVJEĆARNICE IZ ZAGREBA IZGUBIO KONTROLU! Svađao se s mamom pa skinuo gaće i pokazao gu**** vičući: ‘Sje*** ću te na ostavinskoj raspravi’

Ilustracija (Foto: Unsplash)

Kako bismo ukazali na učestale probleme u našem društvu, ali i upozorili na recidiviste, kao i ponekad preblage kazne koje im se dodjeljuju, redovno ćemo objavljivati slučajeve koji su završili na hrvatskim sudovima. 

U namjeri da živimo u uređenijem i sigurnijem društvu, želimo potaknuti pojedince na razmišljanje o svom ponašanju i onome što mogu učiniti za doprinos zajednici. Kao medij imamo mogućnost, ali i odgovornost utjecati na donositelje odluka kako bi se počinitelji kaznili i time poslali poruku društvu.

Vlasnik cvjećarne iz Zagreba završio je prošlog mjeseca na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu nakon što se rano ujutro posvađao s majkom počinivši tako psihičko nasilje u obitelji prema majci.

Naime, muškarac joj je lupao po vratima, a potom i pokazao srednji prst uz teške uvrede: “Pi*** ti materina, je*** ću ti mater, sje*** ću te na ostavinskoj raspravi”, a potom je skinuo hlače i gaće i pokazivao stražnjicu, što je kod njegove majke izazvalo osjećaj straha, uznemirenosti i povredu dostojanstva.

No, cvjećar se nije smirio čak niti nakon što ga je stigla policija pa je i njima uputio uvrede:

“Ajde uđite pi*** ako smijete, što hoćete od mene koji ku***, vi ste tu da meni služite idioti”.

Dolaskom u policijsku postaju, utvrđeno je kako nije prijavio promjenu prebivališta u roku od 15 dana.

Zbog svega toga, Općinski prekršajni sud u Zagrebu mu je izrekao ukupnu novčanu kaznu u iznosu od 2700 kuna/ 358,35 eura.

U to mu se uračunava vrijeme uhićenja kao 300,00 kuna novčane kazne, tako da okrivljenik ima za platiti 2.400,00 kuna/318,53 eura, a obavezan je platiti i troškove prekršajnog postupka.

Sud je odredio da se sljedećih šest mjeseci ne smije približiti majci na udaljenosti manjoj od 100 metara. Presuda je pravomoćna.


Komentari