VLAK NALETIO NA PJEŠAKINJU U DUBRAVI Nastao je zastoj, žena je teško ozlijeđena

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL, Ilustracija

U Dubravi se u kasnim satima u petak umalo dogodila tragedija. Pješakinja je teško ozlijeđena nakon naleta vlaka. Ta je nesreća izazvala i zastoj u željezničkom prometu.

“10. rujna oko 21.30 sati u Dubravi, 20-godišnja pješakinja kretala se kolnikom Ulice I Trnava uz istočni rub kolnika u smjeru sjevera. Dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge u istoj razini iako je bila dužna, nije se zaustavila pred navedenim prijelazom i ako je uređaj za zatvaranje prometa spušten ili ako se taj uređaj već počeo spuštati, ili ako se daju svjetlosni ili zvučni znaci koji upozoravaju da će se taj uređaj početi spuštati, odnosno da se navedenom prijelazu približava vlak.

Tom prilikom zbog toga što se nije na vrijeme zaustavila na nju je naletio putnički vlak koji je prometovao na relaciji Dugo Selo-Harmica  kojim je upravljao 24-godišnji strojovođa. Liječnička pomoć pješakinji je pružena u KBC Dubrava gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena.

Zbog ove prometne nesreće došlo je do zastoja vlakova sjevernim i južnim kolosijekom od 21.35 do 23.50 sati”, izvijestila je zagrebačka policija.


Komentari