VJEROVALI ILI NE Mladi delikvent ukrao susjedov auto: ‘Bio sam pijan, htio sam kupiti cigarete’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL/ Ilustracija

Da su ljudi spremni na svašta kada se u krvi nađe malo više promila, svjedoči incident iz Sv. Ivana Zeline. Jedan je 18-godišnjak pijan u kasnim noćnim satima pokušao ukrasti susjedov automobil kako bi si kupio cigarete na benzinskoj.

No u tome nije uspio te je brzo završio u pritvoru. Naime, susjed, odnosno vlasnik automobila je nazvao policiju kada je vidio navedeno, a mladić je već na početku vožnje prednjim dijelom auta udario u drva za ogrjev naslagana na drugoj strani ulice. Prilikom uhićenja je pružao otpor pa su policajci morali upotrijebiti sredstva prisile. Kod mladog delikventa je pronađena i zelena biljka nalik na marihuanu, a imao je 1,41 promila u organizmu.

U konačnici je mladić osuđen za “kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari”, a izrečena mu je i odgojna mjera pojačane brige i nadzora.

“U nakani da se koristi osobnim vozilom Renault Clio, srebrne boje, zagrebačke oznake, bez znanja i privole vlasnika pokrenuo ga ključevima koji su se nalazili u unutrašnjosti otključanog vozila te krenuo vožnjom prema naprijed te udario u drva na cesti, a kad je uočen od strane vlasnika izišao je iz vozila te pobjegao”, stoji u presudi, doznaje Danica.

Tijekom istrage 18-godišnjak je priznao sve što mu se stavlja na teret.

“Tog dana bio sam pijan i ne znam šta mu je došlo u glavu. Provalio sam u ovo vozilo jer sam se htio odvesti kupiti cigarete. Niti u jednom trenutku nisam imao namjeru otuđiti taj auto te sljedeći dan, odmah nakon što sam uhićen i ispitan, otišao kod vlasnika auta i ispričao mu se”, izjavio je mladić.

Ovo mu nije prvi put da je nešto ukrao, odnosno pokušao ukrasiti. Godinu dana ranije uhvaćen je u krađu USB-a u vrijednosti od 34,99 kuna. Nakon toga su s njim provedeni razgovori u Centru za socijalnu skrb. Danas je zaposlen u Glovu gdje, kako tvrdi, prima 3.000 kuna mjesečno. S obzirom na to da šteta na automobilu iznosi 3.800 kuna, neće mu biti lako otplatiti navedeno.

Komentari