Više od 300 ljudi divljalo na uskršnjem tulumu u blizini Sinja! Policija ih je jedva smirila, ima i ozlijeđenih

Foto: Pixabay/ Ilutracija

Iako su velika okupljanja u Hrvatskoj zabranjena zbog pandemije koronavirusa, na navedenu epidemiološku mjeru oglušila se ekipa u Brnazama, mjestu nedaleko od Sinja.

Splitsko-dalmatinska policija upala je na uskršnji tulum u nedjelju 4.travnja te unutar kuće zatekla oko čak 300 osoba.

“Sinoć, nešto prije ponoći, primljena je dojava kako je u mjestu Brnaze, ispred kuće parkirano 100-tinjak vozila dok je unutar kuće više osoba. Policijski službenici su odmah izišli i dolaskom na mjesto događaja zatekli veći broj parkiranih vozila dok je iz kuće dopirala glasna glazba. Osobe koje su se nalazile u kući narušavale su javni red i mir te su vrijeđali policijske službenike čim su ih uočili”, potvrdili su iz splitske policije za Jutarnji.

Partijaneri su policijske službenike napali na samom ulasku te na njih bacali boce. Jedan je policajac ozlijeđen kao i 25-godišnjakinja koja se nalazila među okupljenima. Liječnička pomoć im je pružena u hitnoj medicinskoj službi u Sinju, a na sreću ozlijede nisi opasne.

Iako su policajci pokušali upozoriti okupljene da prestanu s kršenjem javnog reda i mira, oni su se na navedeno oglušili zbog čega je u pomoć pozvana i Interventna policija te druge jedinice, nakon čega se situacija konačno smirila.

Ogranizator tuluma je navodno 20-godišnjak koji je uhićen i doveden u službene prostorije policije. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Komentari