Vikend rekorderi u prometu: Jedan Zagrepčanin kažnjen s 22.200 kuna, a drugi s čak 42.300, evo što nikako ne smijete raditi

Foto: PU zagrebačka

Ovog su vikenda Zagrepčani posebno divljali u prometu, a PU zagrebačka je zabilježila više do 1000 prekršaja. Rekorde su oborila dva vozača kojima su izrečene drakonske kazne.

Tako je u nedjelju, 13. rujna 2020 godine u 20 sati,zaustavljen 25-godišnji vozač u Ulici Klin kod raskrižja s Motovunskom ulicom. Mladić je upravljao automobilom koprivničkih registarskih oznaka te utvrdili da je počinio prekršaje, odnosno upravljao vozilom bez položenog ispita, dok je uz to automobil bio neregistriran.

Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju na noćni odmor do uredovnog radnog vremena Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu. Na Sudu mu je izrečena presuda kojom je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 22.200 kuna.

Lošije je prošao 56-godišnjak koji je u subotu, 12. rujna oko 17 sati, upravljao osobnim automobilom marke Renault zagrebačkih registarskih oznaka Ulicom Ilica u smjeru zapada, a prilikom vožnje koristio je mobilni uređaj i nije bio vezan sigurnosnim pojasom.

Policija ga je zaustavila, a daljnjim provjerama utvrđeno je da kod sebe nema važeću vozačku dozvolu, da upravlja vozilom iako mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije kao i pod utjecajem alkohola (2,01 g/kg). Nesavjesni vozač je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otriježnjenja nakon čega je uhićen i doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Sudac mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 42.300 kuna.


Komentari