VIKEND ‘REKORDER’ Vozio je Kaljskom ulicom, a imao je 3,4 promila alkohola u krvi! Vozačka mu je oduzeta na 12 sati

Policija (Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX)

Zagrebačka policija objavila je vikend – statistiku suzbijanja najtežih prometnih prekršaja kao što su vožnja pod utjecajem alkohola i droga, prekoračenje brzine, nekorištenje pojasa, korištenje mobitela i korištenja automobila pod zabranom.

“U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 451 prometnih prekršaja, od čega 24 prekršaja vozača s alkoholom, zatim 213 prekršaja nepropisne brzine, 60 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 32 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan prekršaj upravljanja pod zabranom, 15 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 103 ostalih prekršaja”, javljaju iz Policijske uprave zagrebačke.

Neslavni rekorderi na zagrebačkim cestama

Također, policija je objavila i koje su najveće zabilježene koncetracije alkohola u krvi.

“Jučer, 19. lipnja 2022. godine 40 tak minuta iza ponoći, 49-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka a kretao se kolnikom Kaljske ulice. Provedenim nadzorom vozila i vozača, policijski službenici su utvrdili kako 49-godišnji vozač upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,43 g/kg u organizmu. Vozač je isključen iz prometa, uhićen te mu je vozačka dozvola oduzeta na rok od 12 sati, dok je vozač prepraćen na nadležni prekršajni sud”, javljaju iz policije.

Od 24 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod sedam vozača (29,2 %) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, navode iz policije te je evidentirano devet mladih vozača (37,5%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.


Komentari