Vikend obilježile naoružane pljačke, krađe i provale, ali i razbojništva: Napao mladića i teško ga ozlijedio

Na području Uprave u posljednja 24 sata evidentirana su 23 kaznena djela: razbojnička krađa, teška tjelesna ozljeda, drska krađa, 12 teških krađa provaljivanjem, četiri krađe i tri ostala kaznena djela. Otuđen je jedan osobni automobil.

U subotu 10. ožujka oko 6.30 sati u Centru, Trg Ivana, Antuna i Vladimira Mažuranića, na ulici, nepoznati je počinitelj fizički napao 24-godišnjaka i teško ga ozlijedio. Liječnička pomoć oštećenom je pružena u KBC Zagreb. Policijski službenici su u službene prostorije na kriminalističko istraživanje doveli 25-godišnjaka zbog sumnje da je počinio navedeno kazneno djelo.

Razbojnička krađa

Jučer, 10. ožujka oko 18 sati u Novom Zagrebu, u Froudeovoj ulici, u trgovini, nepoznati je počinitelj uporabom tjelesne snage počinio razbojničku krađu nad 55-godišnjom zaposlenicom i otuđio artikle, pričinivši štetu od više stotina kuna.

Drska krađa

U subotu oko 17.50 sati u Dubravi, na Čulinečkoj cesti, nakon što je 50-godišnjakinja u kuću pustila nepoznatog muškarca i ženu koji su se predstavili kao djelatnici telekomunikacijskog poduzeća, iskoristili su njezinu nepažnju i otuđili novčanik, pričinivši štetu od nekoliko stotina kuna.

Provala u kuću

Između 10. i 11. ožujka, od 19.10 i 1.20 sati u Samoboru, u Rendićevoj ulici, nepoznati je počinitelj provalio u kuću i otuđio nakit, oštetivši 68-godišnjaka za više stotina tisuća kuna.

Otuđen osobni automobil

Između 8. i 10. ožujka, od 18 do 7 sati u Novom Zagrebu, u Ulici Sv. Mateja, nepoznati je počinitelj otuđio osobni automobil marke VW Golf zagrebačkih registarskih oznaka, oštetivši 77-godišnjaka za oko 10.000 kuna.


Komentari