VIKEND LOPOVLUKA I RAZBOJNIŠTVA: Na meti je bio Novi Zagreb, ali i Trešnjevka i Susedgrad

hr.wikipedia.org

Ovog vikenda na području Zagreba zabilježeno je 58 kaznenih djela.

U 58 evidentiranih kaznenih djela našlo se razbojništvo, teška tjelesna ozljeda, tri drske krađe, 16 teških krađa provaljivanjem, 22 krađe i 11 ostalih kaznenih djela. Otuđena su četiri osobna automobila.

Petak 7.listopad

U 6.25 sati, u Novom Zagrebu, Božidara Magovca, u trgovini, nepoznati je maskirani počinitelj prijeteći oštrim predmetom počinio razbojništvo nad 66-godišnjom zaposlenicom i otuđio nekoliko stotina kuna.

Oko 13.15 sati, na Peščenici, Joze Laurenčića, nepoznata se muška osoba lažno predstavila 90-godišnjaku te mu iz stana otuđila nekoliko tisuća kuna.

Oko 13.45 sati, na Trešnjevci, Kalinovica, na ulici je nepoznati počinitelj 70-godišnjakinji strgnuo nakit koji je nosila oko vrata, oštetivši je za nekoliko tisuća kuna

Između 6. i 7. listopada od 19.40 do 8.20 sati, na Črnomercu, Vinogradska cesta, nepoznati je počinitelj otuđio osobni automobil marke VW Golf V 1.9 tdi zagrebačkih registracijskih oznaka, oštetivši 29-godišnjaka za oko 50.000 kuna.

U 18.28 sati, u Susedgradu, Samoborska cesta, 32-godišnjak je upravljao motociklom marke Aprilia SR MAX 300 zagrebačkih registracijskih oznaka Samoborskom cestom u smjeru istoka. Dolaskom do kućnog broja 145A zahvatio je rubni kamen i motociklom se prevrnuo i pao pri čemu je naletio na stup javne rasvjete i na mjestu nesreće preminuo. Promet Samoborskom cestom odvijao se sjevernom kolničkom trakom u oba smjera u vremenu od 18.36 do 21.45 sati.

Subota 8. listopad

Između 7 i 20.10 sati, u Susedgradu, Samoborska cesta, nepoznati je počinitelj otuđio osobni automobil marke Audi A3 zagrebačkih registracijskih oznaka,oštetivši 78-godišnjaka za oko 30.000 kuna.

U 22 sata, 41-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Ford Focus zagrebačkih registracijskih oznaka Šenoinom ulicom u smjeru istoka. Dolaskom do raskrižja s Palmotićevom ulicom, ušao je u raskrižje, a da nije propustio sva vozila koja se kreću kolnikom ceste s prednošću prolaska. Tada je na njegov automobil naletio motocikl marke Sym Citycom kojim je upravljao 53-godišnjak, Palmotićevom u smjeru juga. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 53-godišnjak, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC Sestre milosrdnice.

Nedjelja 9. listopad

Oko 4.45 sati, na Trešnjevci, Savska, u pekarni, nakon verbalnog sukoba nekoliko je osoba fizički napalo 22-godišnjaka i teško ga ozlijedilo. Liječnička pomoć pružena mu je u KBC Sestre milosrdnice. Utvrđuju se okolnosti ovog događaja.

Oko 0.05 sati, u Novom Zagrebu, Trnsko, u haustoru stambene zgrade, nepoznati je počinitelj 19-godišnjaku istrgnuo mobitel, oštetivši ga za nekoliko tisuća kuna

U vremenu od 16.30 do 23.30 sati, u Susedgradu, F. Tenchinija, nepoznati je počinitelj otuđio osobni automobil marke VW Golf V zagrebačkih registracijskih oznaka, oštetivši 61-godišnjakinju za oko 28.000 kuna.

U vremenu od 21.50 do 22.30 sati, na Peščenici, Svetice, nepoznati je počinitelj otuđio osobni automobil marke Alfa Romeo zagrebačkih registracijskih oznaka, oštetivši 21-godišnjakinju za oko 24.000 kuna.

Oko 15 sati, u Velikoj Gorici, Gudci, u kuhinji 61-godišnjaka izbio je kvar na instalacijama električne peke koja se zapalila, a požar se proširio na unutrašnjost kuhinje. Gaseći požar vlasnik je teško ozlijeđen, a liječnička pomoć mu je pružena u Klinici za traumatologiju. Požar su ugasili vatrogasci, a materijalna šteta iznosi oko 10.000 kuna.

Oko 22.50 sati, na Peščenici, Vukomerec, na livadi iza kućnog broja 39, iz zasad neutvrđenog razloga izbio je požar na osobnom automobilu marke Chevrolet Lacetti bez registracijskih oznaka. Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Očevid će se obaviti danas.


Komentari