Vidovnjakinja prevarantica: Nije došla na ročište i tvrdi da je imala izljev krvi u mozak

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Sud provjerava je li istina da nije mogla doći na ročište.

Raskrinkana vidovnjakinja Hasiba Hopić (61), u veljači se pojavila na prvom ročištu na Općinskom sudu, gdje joj je započelo suđenje za prijevaru i pranje novca. Ipak, na drugo ročište nije došla zbog “zbog izljeva krvi u mozak radi kojeg je bila hospitalizirana dva tjedna”.

Ona osobno nije se ispričala sudu za to već ju je, faksom, ispričala prijateljica uz opasku da joj je “nakon otpuštanja na kućnu njegu naloženo strogo mirovanje”. Upravo zbog toga sud je naložio Hasibinoj odvjetnici da dostavi medicinsku dokumentaciju koju će procijeniti sudski vještaci kako bi ocijenili je li zaista bila nesposobna doći na raspravu. Ako vještak utvrdi da je bila u mogućnosti doći na sud, a to nije napravila, Hasiba će na iduće ročište biti privedena i morat će platiti troškove dovođenja. 

Trenutno sud pokušava doći do Hadibine kćeri Hamide Mujić, jedne od njezihig 11-ero djece, ali na prijavljenoj adresi na Ferenščici nitko ne stanuje. Osim toga, u MUP-ovoj bazi podataka ne postoji osoba s tim imenom i prezimenom.

Hasiba je u rujnu 2015. godine na Zrinjevcu zaustavila Štefu Š. te joj kazala da joj može skinuti prokletstvo i izliječiti njezinog psihički bolesnog sina. Da bi to upalilo morala je “očistiti” sav Štefin novac. Žena joj je povjerovala i ukupno joj dala 681.056, 22 kune. Tijekom svega toga izmijenile su 158 telefonskih poziva, piše Jutarnji.


Komentari