(VIDEO) KAKAV ULOV Policija pronašla 567 stabljika marihuane u improviziranom laboratoriju na području Črnomerca

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjakom i 49-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama”.

Sumnja se da su osumnjičen od siječnja 2022. godine u kući na području Črnomerca, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorili uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima su sadili konoplju tipa droga koju su po sazrijevanju sušili, prerađivali i vagali, nakon čega su tako pripremljenu drogu preprodavali na nezakonitom tržištu.

Naime, 19. travnja 2022. godine u večernjim satima, prilikom uhićenja, osumnjičeni 56-godišnjak policijskim je službenicima dragovoljno izručio novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge.

Sljedećeg dana, pretragom kuće kojom se koriste osumnjičeni, policijski su službenici pronašli improvizirani laboratorij za uzgoj konoplje tipa droga u kojem je pronađen šator s uređajima za osvjetljavanje, filtriranje i protok zraka kojima su stvoreni uvjeti za umjetni uzgoj bilja, a u kojima je pronađeno zasađeno ukupno 567 komada stabljika konoplje tipa droga visine od 2 do 85 cm i 425 grama konoplje tipa droga.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari