(VIDEO) JURIO AUTOCESTOM KAO DA NEMA SUTRA: Zna se tko je muškarac s jezive snimke s A1

Policija traži svjedoke (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

Nakon što je primila dojavu građana kako se na dionici autoceste A1 na potezu Draganić-Karlovac vozilo kreće u suprotnom smjeru, policija je izašla na interveciju, izvijestila je Policijska uprava karlovačka.

(VIDEO) LUDA VOŽNJA U SUPROTNOM SMJERU NA AUTOCESTI PREMA KARLOVCU! Policijski auto se filmski okrenuo

Istinitost dojave je ubrzo utvrđena te je vozilo zaustavljeno na naplatoj postaji Karlovac. Vozač je uhićen i nad njim je provedena kriminalistička istraga.

Njome je utvrđena osnovana sumnja da je 35-godišnji državljanik Turske 29. ožujka u 15:18 sati u Draganiću teško kršio prometne propise iz obijesti. Prije stjecanja prava za upravljanje motornim vozilima upravljao je automobilom francuskih nacionalnih oznaka za koji nije imao važeću prometnu dozvolu.

Osumnjičen je da se dolaskom neposredno prije dijela gdje su policajci nadzirali promet te ga usmjerili u jednu prometnu traku, polukružno okrenuo i nastavio voziti u zabranjenom smjeru.

Vozeći se u suprotnom smjeru izazvao je neposrednu opasnost za život drugih sudionika u prometu, a prilikom kretanja po traci za zaustavljanje vozila ubrzavao je kretanje i nastavio vožnju u smjeru izlaza s autoceste, gdje su ga zaustavili policajci.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela obijesne vožnje u cestovnom prometu, 35-godišnjak će biti predan pritvorskom nadzorniku i uz kaznenu prijavu doveden u Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu.

Kako bi se utvrdila druga eventualna kaznena djela ili protupravno ponašanje, policija i dalje provodi kriminalističko istraživanje.


Komentari