VIĐAN U KLADIONICAMA U DUBRAVI: Dino Ljutić dnevno trošio sumanute količine novca

Zagrepčanin Dino Ljutić (38) optužen je za neovlašteno trošenje novca namijenjenog liječenju njegove supruge, Ane Mari (40). Ona je 2016. godine za vrijeme druge trudnoće saznala da boluje od karcinoma dojke koji se proširio po cijelom organizmu. Nakon rođenja djeteta pala je u komu.

Dino je na sebe preuzeo brigu za djecu te putem medija i društvenih mreža počeo pozivati na humanitarnu pomoć za liječenje svoje žene. Ana Mari je nakon poroda doživjela nekoliko epileptičnih napada koji su joj trajno oštetili mozak, a i njihovo drugo dijete rođeno je s poteškoćama. Dino je u svojim prvim medijskim istupima tražio iznos od 30 tisuća eura, koliko je bilo potrebno za liječenje u inozemstvu.

Istražitelji smatraju da je Dino novac počeo trošiti za kockanje od 2019. godine. Tada je opet javnosti uputio poziv za pomoć, tražeći 90 tisuća kuna za pregled u inozemstvu. Ponovo je tražio pomoć u prosincu 2020., kada je tvrdio da se Ana Mari stanje pogoršalo i da je karcinom u progresiji. Do tada je nakon brojnih apela za obitelj Ljutić prikupljeno više od tri milijuna kuna.

Dinina ovisnost o igrama na sreću počela je izlaziti na vidjelo ubrzo nakon što je njegova žena pala u komu. Često je viđan u kladionicama u Dubravi, a pozornost istražitelja privukao je zbog ogromnih iznosa koje je uplaćivao za online igre na sreću. Ured za sprječavanje pranja novca ušao mu je u trag i tereti ga zbog trošenja novca prikupljenog u humanitarne svrhe. U jednome je danu znao potrošiti i do deset tisuća kuna, piše 24sata.

Istražitelji su saznali da je novac s jednog računa prebacivao na drugi kako bi prikrio trag trošenja novca. Prijeti mu kazna od jedne do osam godina zatvora.


Komentari