Vi ste na godišnjem, ali drski kradljivci i lopovi u Zagrebu nisu: razbojnička krađa, provala u kontejnere, pljačka, lažna predstavljanja…

FOTO: Ivan Klindić / Ilustracija

Na području Uprave u protekla 24 sata evidentirano je 27 kaznenih djela: razbojnička krađa, dvije drske krađe, šest teških krađa provaljivanjem, devet krađa, prijevara i sedam ostalih kaznenih djela. Otuđen je i jedan osobni automobil.

Razbojnička krađa

U ponedjeljak 30. srpnja oko 17.25 sati na Črnomercu, u Ilici, u trgovačkom centru nepoznati je počinitelj uporabom tjelesne snage počinio razbojničku krađu nad 41-godišnjim zaštitarom otuđivši nekoliko artikala. Osoba je zadržana do dolaska policijskih službenika te je doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Provala u kontejnere

Od 28. srpnja do 30. srpnja između 14 i 6.30 sati u Novom Zagrebu, u Oreškovićevoj ulici, nepoznati je počinitelj ušao u ograđeni prostor i provalio u više metalnih kontejnera u vlasništvu poduzeća iz Zagreba te otuđio tehničke uređaje i razni alat čime je oštetio poduzeća za više desetaka tisuća kuna.

Iz stana otuđen nakit

Jučer, 30. srpnja između 11 i 11.30 sati na Medveščaku, u Ulici Kralja Zvonimira, dvojica nepoznatih počinitelja nakon što su se lažno predstavili ušli u stan 85-godišnjakinje i otuđili nakit. Šteta je neutvrđena.

Lažno se predstavio

U ponedjeljak 30. srpnja oko 11.30 sati na Trešnjevci, u Susedgradskoj ulici, nepoznati počinitelj se lažno predstavio 94-godišnjaku te je iskoristio njegovu nepažnju i otuđio novac i dokumente, oštetivši ga za više desetaka tisuća kuna.

Samozaštitno ponašanje jako je bitno i može doprinijeti sprječavanju počinjenja kaznenih djela, upozoravamo građane da, ukoliko se susretnu s nepoznatim osobama koje pokušavaju ući u njihove domove i doći u posjed njihovog novca, takve osobe nipošto ne puštaju u stanove ili kuće te da im ne predaju svoj novac ili druge vrijedne stvari, jer se radi o osobama koje se lažno predstavljaju kao djelatnici banke, maserke ili policijski službenici koji samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih osoba. Isto tako u slučaju da građani zaprime pozive od nepoznatih osoba putem telefona u kojima se traži od njih da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata, upozoravamo građane da ODMAH obavijeste policiju na broj 192.


Komentari