‘VESELA’ NOĆ U SREDIŠTU ZAGREBA: Zaštitar pijan pao niz stepenice i teško se ozlijedio pa pucao u vrata jer ih nije mogao otvoriti

Foto: Davor Pongracic/Cropix

U prostorijama Hrvatske narodne banke na zagrebačkom Trgu hrvatskih velikana u srijedu oko 23 sata dogodio se nesretan slučaj u kojem je ozlijeđen jedan zaštitar.

Osim Hitne pomoći morala je intervenirati i zagrebačka policija koja je kazala da je ozlijeđeni radnik bio pod utjecajem alkohola.

“U noći sa 6. na 7. srpnja zaštitar, zaposlenik AKD-Zaštite d.o.o., vanjski suradnik Hrvatske narodne banke, pao je na unutarnjem stepeništu glavne zgrade HNB-a tijekom noćnog obilaska prostorija.

Pad je rezultirao teškom tjelesnom ozljedom (frakturom lubanje), a naknadno je kod njega utvrđena i povišena razina alkohola u krvi. Prilikom pada je izgubio mobitel i karticu za kontrolu prolaza unutar HNB-a te je u stanju dezorijentiranosti i u pokušaju da izađe iz zatvorenog prostora više puta pokušao otvoriti vrata i nakon nekog vremena opalio jedan metak iz službenog pištolja u bravu na vratima”, priopćili su iz Hrvatske narodne banke.

Ostali vanjski suradnici odmah su reagirali te pozvali nadležne službe – hitnu pomoć, policiju i službenike Ravnateljstva civilne zaštite, Sektora za inspekcijske poslove, Inspekcije za privatnu zaštitu i detektivske poslove. Zaposlenik AKD-Zaštite d.o.o. je hospitaliziran i u stabilnom je stanju, zaključili su.


Komentari