Veliki uspjeh zagrebačke policije: Riješeno ubojstvo staro 21 godinu!

FOTO: PUZ

Danas je  održana izvanredna konferencija za medije na kojoj su voditelj Službe općeg kriminaliteta Zvonimir Petrović i voditelj Odjela za krvne delikte Miroslav Topić izložili složeno višegodišnje kriminalističko istraživanje.

Marija Goatti je istaknula: „Sva ubojstva i pokušaji ubojstva počinjena u 2018. i 2019. godini su riješena, odnosno policijski službenici Policijske uprave zagrebačke pronašli su sve počinitelje“, rekla je Marija Goatti, voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću.

”Policijski službenici s današnjim danom, u suradnji i koordinaciji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije, Uprave kriminalističke policije i Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjim državljaninom RH, Nizozemske i Švicarske, radi postojanja osnova sumnje da je 3. srpnja 1999. godine oko 22.30 sati u Zagrebu, u Ivekovićevoj ulici, zajedno s još dvojicom za sada nepoznatih počinitelja počinio kazneno djelo ubojstva i iz 1997. godine”, pojasnio je detalje voditelj Službe općeg kriminaliteta Zvonimir Petrović.

Voditelj Petrović, u odgovorima na novinarska pitanja napomenuo je kako se nastavlja daljnje kriminalističko istraživanje kako bi se pronašla i druga dvojica zasad nepoznatih počinitelja ovog kaznenog djela te pojasnio da neke od detalja rada policije, te u ovom trenutku ne može podijeliti s javnosti. Ono što je, u ovom trenutku ključno, jest informacija da je osumnjičeni predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Voditelj Odjela za krvne delikte Miroslav Topić je rekao kako su godinama prikupljali razna saznanja, provjeravali informacije i provedena razna vještačenja, odnosno policija je koristila sve dostupne alate koji joj pomažu u njihovom poslu, a što je na kraju kroz upornost i profesionalni pristup i dovelo do osumnjičenog i njegovog uhićenja.

„Policija intenzivno radi na svim „starim“ slučajevima ubojstava, policijski službenici nisu na njih „zaboravili“ već intenzivno rade kako bi sve počinitelje priveli pravdi“, poriuka je koju je na samom kraju konferencije poslao voditelj Petrović.


Komentari