(FOTO) Veliki policijski ulov: Pas AS raskrinkao dilere

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom i 24-godišnjakom zbog sumnje da su zajedno počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, a 32-godišnjak sam i kazneno djelo Krivotvorenje isprave”.

Naime, u srijedu, 23. listopada 2019. godine oko 16.10 sati, policijski službenici Ravnateljstva policije koji rade na suzbijanju nezakonitih migracija na autocesti A1 u smjeru Zagreba, zaustavili su osobni automobil marke VW Golf njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 32-godišnji hrvatski državljanin, dok je na mjestu suvozača bio 24-godišnji hrvatski državljanin.

„Prilikom postupanja policijski službenici su posumnjali u vjerodostojnost prometne dokumentacije, registarske oznake i šasije, a zbog čega su muškarce doveli u službene prostorije“ novinarima je pojasnila Marija Goatti, voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave zagrebačke.

Potom, jučer, 24. listopada 2019. godine policijski službenici Policijske uprave zagrebačke nastavili su kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i kaznenog djela „Krivotvorenje isprave”. Službeni pas As detektirao je prisutnost droge te je pretragom osobnog automobila pronađeno ukupno 9204 grama droge amfetamin, pakirano u 9 paketa.

Sumnja se da su osumnjičeni zajedno počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ na način da su protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na zasad neutvrđen način nabavljali veće količine droge amfetamin koju su potom skrivali u osobnom automobilu marke VW Golf njemačkih nacionalnih oznaka, kojim su se koristili, a nakon čega su drogu amfetamin preprodavali na ilegalnom tržištu.

Za kazneno djelo “Krivotvorenje isprave ” sumnja se da ga je počinio sam 32-godišnjak, na način da je na zasada točno neutvrđen način pribavio dvije registarske pločice njemačkih nacionalnih oznaka koje pripadaju drugom osobnom automobilu te ih je stavio na osobni automobil marke VW Golf koristeći se njime do trenutka kada su ga zaustavili policijski službenici.

Zbog sumnje da su zajedno počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ te 32-godišnjak sam kazneno djelo „Krivotvorenje isprave”, policijski službenici su osumnjičene predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu su dostavili Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Policijska uprava zagrebačka u prvih 9 mjeseci ove godine bilježi 200 kaznenih djela iz područja zloupotreba droga, što je u odnosu na prošlu godinu porast od 56,3 posto, a što je dokaz većeg zadiranja policijskih službenika u „tamnu brojku“.

Ove godine dosada Policijska uprava zagrebačka zaplijenila je 4509,81 gram amfetamina koji zajedno s ovih 9 kilograma iznosi više od 13 i pol kilograma te droge koja na taj način nije dospjela do krajnjih kupaca niti je od ilegalne preprodaje pribavljena materijalna korist.

Po vrstama droge na Području Policijske uprave zagrebačke najčešće se zapljenjuje droga cannabis tipa marihuana, koja u ukupnom zbroju čini udio veći od 70 posto ukupnih zapljena. Odmah drugi po redu je amfetamin, čiji je udio u ukupnim zapljenama 7,79 posto.

Zadnju veću zapljenu amfetamina kroz kriminalističko istraživanje Policijska uprava zagrebačka realizirala je krajem siječnja ove godine kada je u stanu na području Novog Zagreba pronašla pola kile amfetamina.


Komentari