VELIKA ZAPLJENA DUHANA I MARIHUANE: Ukupna vrijednost prelazi 380 tisuća kuna! (FOTO)

PUZ

U dvjema odvojenim akcijama, policija je zapljenila preko 10 kilograma marihuane i oko tonu i dvjesto kilograma duhana u listu, te značajne svote novca.

Zagrebačka krim policija pretražila je u ponedjeljak 30. studenoga skladišni prostor u Sesvetama u kojem je pronađeno oko tonu i dvjesto kilograma duhana u listu. Uz to pronađen je stroj za rezanje duhana, pištolj Walther PPK i nekoliko različitih registracijskih pločica. Vlasniku (33) uručen je prekršajni nalog, a policija nastavlja dodatno istraživanje. Prema gruboj računici, kilogram rezanog duhana vrijedi oko 150 kuna na crnom tržištu, ali može narasti i do 200 kuna po kilogramu zavisi o kvaliteti duhana. Tako da bi ukupna cijena zapljenjenog duhana vrijedila oko 180.000 kuna, a mogla je narasti i do 240.000 kuna.

puz
PUZ
PUZ
PUZ
PUZ
PUZ

 

Zapljena marihuane

Prošlog tjedna u Novom Zagrebu policija je privela dvojicu muškaraca starosti 24 i 34 godine, koji su kod sebe imali kilogram marihuane. Policija je vjerojatno od osumnjičenih doznala kako su drogu nabavili od 29-godišnjaka kojeg je policija privela u ponedjeljak 30. studenog i odmah mu pretražili stan i garažu. U njima je pronađena značajna količina droge i opijata. Nađeno je šest MDMA tableta, preko deset kilograma marihuane zapakirane u deset paketa, digitalna vaga i 33.600 kuna.

Također, utvrđeno je kako je muškarac drogu nabavljao s namjerom da ju kasnije preprodaje, a vrijednost zaplijenjene droge dostigla bi cijenu veću od 200.000 kuna. Nakon istrage osumnjičenik je završio u pritvoru, a odvjetništvu je predana i kaznena prijava.

 


Komentari