VELIKA AKCIJA POLICIJE! Otkrili zašto je uhićen muškarac u Arena centru, pronašli su i pištolje!

Čitatelj

Zagrebačka policija objavila je informacije u vezi događaja koji je šokirao one koji su se u četvrtak našli u Arena Centru.

Izgleda kako je sve bilo dio jedne veće akcije koju je PUZ proveo u suradnji s Policijskom upravom Zadarskom. Dvojicu muškaraca tereti se da su počinili kazneno djelo iznude, a još dvojica su im u tome pomagala.

“Sumnja se da su osumnjičeni, prema unaprijed stvorenoj nakani da uporabom sile i ozbiljnom prijetnjom, za cilj imali naplatu protupravno nepostojeće tražbine.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni 30-godišnjak posredstvom osumnjičenog 29-godišnjaka upoznao oštećenog s kojim je tijekom svibnja 2020. godine dogovorio kupnju osobnog automobila za određeni novčani iznos, a koji novac je prema njihovom prethodnom dogovoru oštećeni trebao isplatiti u roku od 3 mjeseca.

Kako oštećeni u dogovorenom vremenu nije skupio dogovoreni novčani iznos, kontaktirao je osumnjičenog 30-godišnjaka te zatražio odgodu plaćanja za još mjesec dana. Prije isteka novog dogovorenog roka isplate, osumnjičeni počinje svakodnevno nazivati oštećenog te požuruje isplatu, zbog čega je oštećeni pokušavao dogovoriti povratak automobila, na što osumnjičeni nije pristajao.

Kaos je bio i na području Zadra

Obzirom na pritisak, oštećeni se odlučio na hitnu prodaju navedenog osobnog automobila i to po sniženoj cijeni, što je i učinio sredinom rujna 2020. godine, a dobivenim novcem od prodaje je htio podmiriti barem dio duga. Nakon prodaje osobnog automobila, dogovorio je sastanak se 30-godišnjim osumnjičenim, s ciljem vraćanja novčanog duga, kojom prilikom je dogovorena predaja novca na području Zapruđa. Međutim, iz straha za život oštećeni se susreo sa svojim prijateljem kojeg je zamolio da on obavi predaju novca, na što je prijatelj pristao. Po sastanku s osumnjičenima (30, 29 i 40) predao je novac nakon čega je, po pregledu koverte i konstatacije da u istoj nije dogovoreni novčani iznos, 30-godišnjak mu bacio kovertu s novcem nazad, nakon čega su se svi razišli.

PUZ

Nadalje, dana 15. listopada 2020. godine oko 20 sati, na području Zadra, dok je oštećenog vozila njegova djevojka u osobnom automobilu, ispred njihova vozila se prepriječio osobni automobil, iz kojeg su izašli osumnjičeni (30, 29 i 32) dok je osumnjičeni 40-godišnjak ostao sjediti u automobilu. Tada 30-godišnjak i 29-godišnjak prilaze suvozačevim vratima gdje je sjedio oštećeni, što je kod njega zbog njihove pojave izazvalo strah za život. Oštećeni tad izlazi iz vozila, kratko razgovara s njima da bi ga osumnjičeni tada rukama i nogama počeli udarati po tijelu, uz verbalne prijetnje. Prilikom tog događaja, lakše su ga ozlijedili, a osumnjičeni 30-godišnjak, prema unaprijed stvorenoj namjeri da uporabom sile i ozbiljnom prijetnjom naplati nepostojeću tražbinu prijeti te zatraži uvećani novčani iznos uz kratak rok za predaju novca.

Što se to točno dogodilo u Areni?

Sedam dana kasnije, 22. listopada 2020. godine oko 15 sati u trgovačkom centru u Ulici Vice Vukova, na zahtjev osumnjičenog 30-godišnaka, sastali su se da bi mu oštećeni predao novac. Tom prilikom osumnjičeni je bio naoružan pištoljem s metkom u cijevi, a novac je uzeo i zadržao kad je uhićen po policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke. Uz uporabu sredstava prisile, osumnjičeni je priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Prilikom uporabe sredstva prisile, uhićenja i privođenja nije bilo ozlijeđenih osoba, a sve je provedeno krajnje obzirno i profesionalno s aspekta same akcije i sigurnosti svih građana.

Nadalje, istog dana u večernjim satima, ispred svoje adrese stanovanja uhićen je 29-godišnjak kojom prilikom su kod njega pronađena dva pištolja s pripadajućim spremnicima i streljivom.

Sljedećeg dana, 23. listopada također su uhićeni osumnjičeni 40-godišnjak i 32-godišnjak i privedeni na kriminalističko istraživanje.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu Novi Zagreb”, izvijestila je policija.

PUZ


Komentari