VELIKA AKCIJA: Policija i USKOK upali u kuću bivšeg gradonačelnika Petrinje, uhićenja i na zagrebačkom području

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Bivšem gradonačelniku Petrinje, Darinku Dumboviću, u utorak ujutro na vrata su pokucali pripadnici policije i USKOK-a.

Ispred njegove kuće parkirane su policijski automobili, a u dvorištu i u kući nalaze se inspektori.

Neslužbeno se doznaje da se radi o slučajevima pogodovanja tvrtkama u vlasništvu članova njegove obitelji dok je bio gradonačelnik Petrinje.

S njim uhićen i sin

Dumbovićev odvjetnik, Dražen Ivanić, rekao je da je osim Dumbovića, uhićen i njegov sin Darko. “Ja, nažalost, u ovom trenutku nemam informaciju je li uhićena još neka osoba osim njih dvojice”, rekao je Ivanić.

Otkrio je što se Dumboviću stavlja na teret. “Nezakonito pogodovanje, za vrijeme dok je Dumbović obnašao dužnost gradonačelnika Grada Petrinje. Obrana i jednog i drugog će biti aktivna i ove sumnje smatramo potpuno neosnovanima”, rekao je Ivanić. Objasnio je da se Dumbović neće braniti šutnjom.

“Tu je sad upitno što sve od dokaznih radnji USKOK misli provoditi, današnji dan bit će potrošen na pretrage domova, poslovnih prostora, automobila i traženje dokaza koji potvrđuju ovu sumnju da je nastalo kazneno djelo”, kazao je Ivanić za N1.

Oglasio se USKOK

O akciji su se oglasili priopćenjem na stranici USKOK-a. Kažu da su u tijeku uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji.

“Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i PU sisačko-moslavačkom.

Navedene radnje provode se na području više županija i odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, priopćili su.

Oglasilo se ravnateljstvo policije

I iz Ravnateljstva policije oglasili su se o akciji. Navode da se akcija provodi na sisačkom, petrinjskom, istarskom i zagrebačkom području.

“Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke u suradnji s policijskim službenicima Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, i u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Realizacija ovog kriminalističkog istraživanja je započela u jutarnjim satima na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, Policijske uprave zagrebačke i PU istarske te će se tijekom dana provoditi dokazne radnje.

Osumnjičeni će tijekom današnjeg dana biti predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava će biti podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta”.


Komentari