VELIKA AKCIJA! Helikopterom izvučena olupina Cessne: ‘Upućena je na daljnje čuvanje za potrebe istrage’

Foto: Robert Fajt / CROPIX

Nakon tragičnog ishoda potrage za Cessnom 182, ove srijede su vojnim helikopterom izvučeni ostaci tog zrakoplova u Broćaskoj kosi kod Rakovice.

Izvlačenje je počelo oko podneva i proteklo je u redu. Akciju je predvodila policija, a pomagala je vojska i vatrogasci. U konačnici je olupina velikom prikolicom odvezena s mjesta nesreće.

Nakon izvlačenja, načelnik PP Slunj Slavko Živčić je za Hinu otkrio da su ostaci upućeni na daljnje čuvanje za potrebe istrage.

“Olupina je upućena na daljnje čuvanje za potrebe istrage”, rekao je Živčić.

Dokaze i dijelove  ta vještačenje ranije su preuzeli županijska državna odvjetnica Vera Magdić-Bižanović i glavni zrakoplovni inspektor Danko Petrin. Povodom toga najavili su priopćenja o utvrđenim uzrocima nesreće.

Nakon očevida, tijela svih četvero poginulih državna odvjetnica je još u ponedjeljak, uputila na obdukciju i sudsko medicinsko vještačenje.

Podsjetimo, avion je u nedjelju 29. svibnja krenuo iz Splita prema Njemačkoj te je nestao kod Rakovice. Za Cessnom je tragao HGSS, pripadnici Ravnateljstva civilne zaštite, policija, vatrogasci i lovci, a u jutarnjim satima u ponedjeljak se doznalo ono najgore. U 10.50  sati na terenu su uočeni ostaci letjelice,  nakon toga i tijela tri putnika i pilota.


Komentari