VEĆ JE VOZIO PIJAN! Vozač koji je udario blizance šest je puta prijavljivan, evo koliko bi godina mogao provesti u zatvoru

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL, Ilustracija

Blizanci stari 11 godina koje je u subotu navečer udario pijani vozač još uvijek su u bolnici. Liječnici su otkrili kako je jedan prebačen na redovni odjel, dok je drugi još uvijek na respiratoru i bori se za život. Iako je zadobio teške ozlijede mozga, stanje mu se ne pogoršava, a roditelji i doktori se nadaju da će se situacija s vremenom ipak popraviti.

Vozač (38) u ponedjeljak je završio u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sumnjiče ga za dva kaznena djela, a ako ga proglase krivim za izazivanje nesreće prijeti mu od jedne do osam godina zatvora, dok za nepružanje pomoći do tri godine iza rešetaka.

24sata neslužbeno doznaju da je vozač Goran H. dosad šest puta bio prijavljivan zbog prekršaja koje je počinio sjedeći za volanom. Neki od njih bili su i zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Obitelj dječaka još je uvijek potresena nesrećom koja je zadesila njihove sinove. Nisu bili raspoloženi za razgovor, a kratko su poručili da se nadaju da će dječaci biti dobro, pišu 24sata.

Podsjećamo, vozač je pod utjecajem alkohola od 2,06 promila vozio Škodu Octaviju zagrebačkih registracija Ulicom Antuna Šoljana prometnim trakom za ravno u smjeru istoka.

Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, prednjim dijelom vozila naletio je na dvoje djece pješaka koji su prelazili cestu preko obilježenog pješačkog prijelaza. Potom se udaljio s mjesta događaja, a da prethodno nije pružio pomoć dječacima. Kako u priopćenju navodi tužiteljstvo, jedno dijete je u naletu vozila zadobilo teške ozljede, dok je drugo dijete zadobilo osobito teške ozljede opasne po život.

 

 


Komentari