VATROGASCI SPASILI BEBU IZ AUTA: Kada su vidjeli što se događa morali su provaliti

Photo: Zeljko Lukunic/24sata/Ilustracija

Kako nismo uspjeli otvoriti ni jedna vrata, razbili smo zadnje lijevo staklo i dijete je spašeno”, kazao je vatrogasac Vacika Brajdić.

Nesvakidašnju, ali pomalo šokantnu intervenciju imali su osječki profesionalni vatrogasci u petak 27. svibnja u poslijepodnevnim satima. Nakon poziva zabrinutih građana vatrogasci su oko 17 i 40 požurili prema Vijencu Gorana Zobundžije u širem središtu Osijeka i to zbog četveromjesečne bebe koja je ostala je zaključana u automobilu Opel Astra.

“Dolaskom na mjesto događaja utvrdili smo da se u sjedalici u zaključanom automobilu nalazi četveromjesečno dijete. Kako nismo uspjeli otvoriti ni jedna vrata, razbili smo zadnje lijevo staklo i dijete je spašeno”, kazao je Vacika Brajdić, operativni dežurni djelatnik Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek. U pomoć bebi pohitalo je sedam vatrogasaca s dva vozila. Iako je u petak poslijepodne bilo toplo vrijeme dijete, na svu sreću, nije dehidriralo. Nakon vatrogasne intervencije, slučaj je preuzela Policijska uprava osječko-baranjska, prenosi Glas Slavonije.

Ne spašavaju samo vatrogasci

No, ne spašavaju djecu iz automobila samo vatrogasci. Kako smo nedavno pisali, kontrolor Zagrebparkinga, Dražen Kuruz izvukao je dvogodišnje uplakano dijete koje su roditelji slučajno zaključali u automobilu, svojom spretnošću za 20-ak minuta uspio je izvući dijete.

”Kontrolirao sam parkiranje, a u jednom trenutku do mene je dotrčao otac i zamolio za pomoć kazavši da mu je ključ ostao u bravi, a dijete u automobilu zaključano. Rekao je da vjeruje da imam više iskustva i da treba moju pomoć”, kazao je tada Kuruz te je opisao kako je u dječjoj sjedalici bio dvogodišnji dječak, a uz automobil majka i petogodišnji sin.

”Budući da je dijete malo, nije ni shvatilo što se događa pa su ga majka i braco pokušavali zabaviti izvana. Uspijevali su ga smiriti, no budući da sve trajalo 20-30 minuta, dječak je plakao jer mu nije bilo jasno što se događa”, kazao je kontrolor. No, imali su i sreće jer stražnja vrata nisu bila potpuno zatvorena pa je krenuo u potragu za metalnom šipkom koju bi provukao kroz vrata i otključao ih. Kako je kazao, u kafiću su mu dali metalnu šipku koja je bila dovoljno tanka da dohvati prekidač na vozačevim vratima i otključa vozilo te naposljetku, izbavi dijete.

>>> SADA SPASIO DIJETE, A I DJEVOJKU OD BATINA: Upoznate skromnog Dražena iz Zagrebparkinga

Komentari