VATROGASCI IMALI PUNE RUKE POSLA! Angažirane su sve snage: Uklanjali su stabla, čistili ceste, ispumpavali podrume

Foto: HVZ

Veliko nevrijeme praćeno kišom, tučom i vjetrom ponovno je u ponedjeljak poslijepodne zahvatilo dijelove Krapinsko-zagorske županije, a posebno područje općina Bedekovčina, Poznanovec, Gornja Stubica i Marija Bistrica.

Zbog velike količine tuče i obilne kiše te padanja stabla i granja po cestama, došlo je i do prekida prometa, a nastala je velike štete na krovištima i poljoprivrednim kulturama. Na 15 intervencija bilo je angažirano oko 55 vatrogasaca s 15 vatrogasnih vozila.

Vatrogasci su uklanjali stabla i granje, sanirali posljedica poplavljenih cesta što je uključivalo njihovo čišćenje od nanosa blata, dijelova krovišta, izrade zečjih nasipa te ispumpavanju podrumskih i kućnih prostora.

“Na intervencijama su bile angažirane sve vatrogasne postrojbe s područja Bedekovčine i Zagorska javna vatrogasna postrojba”, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Marijan Lovrenčić.

Slična situacija je bila na području Zagrebačke županije. Zabilježeno je 12 tehničkih vatrogasnih intervencija uzrokovanih posljedicama jakog nevremena praćenog udarima groma, jakom kišom, tučom i vjetrom. Na intervencijama je bilo angažirano oko 35 vatrogasaca s 12 vatrogasnih vozila, a vatrogasci su uklanjali stabla i granja s prometnica te javnih površina te su sanirali dijelove krovišta kuća i ispumpavali poplavljene objekte, priopćili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.


Komentari