VATRENA NOĆ ZA VATROGASCE! U manje od sat vremena tri požara, krov u centru gasilo 43 vatrogasaca

Foto: Facebook/Vatrogasna postrojba Zagreb, ILUSTRACIJA

Za zagrebačke vatrogasce noć s petka na subotu nikako nije bila mirna. Gasili su čak tri požara u kratkom periodu.

Prvo je gorjelo skladište u Brezovici. Dojavu su zaprimili u 00.11 sati. Požar je gasilo 18 vatrogasaca sa sedam vozila.

Zatim je kilometar dalje u 00.36 stigla dojava da gori kuća u ulici Kašinci. Taj je požar gasio 21 vatrogasac s pet vozila.

U 00.51 primili su dojavu da gori krovište u Vlaškoj ulici. Taj je požar gasilo 43 vatrogasaca s 5 vozila.

U nijednom požaru srećom nije bilo ozlijeđenih.

“Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba zaprimila je oko ponoći dojavu o požaru skladišta na adresi Brezovička cesta 105. Požar skladišta veličine 15×10 metara i visine 10 metara zahvatio je krovište i uzrokovao njegovo urušavanje. U gašenju požara sudjelovalo je sedam vatrogasnih vozila i 18 vatrogasaca. Nešto kasnije, oko 1 sat poslije ponoći, zaprimljena je dojava o dimljenju krovišta na adresi Vlaška 53A. Petnaest vatrogasnih vozila i 44 vatrogasaca uspješno je ugasilo požar krovišta dužine 30 metara.

Istovremeno, sedam vatrogasaca i tri vatrogasna vozila iz Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba i devet vatrogasaca i dva vatrogasna vozila iz Dobrovoljnih vatrogasnih društava intervenirala su na adresi Kašinci 13, Zadvorsko, gdje je požar balkona zahvatio krovište objekta.

Svi požari su uspješno ugašeni, a na terenu su bili i djelatnici Policijske uprave zagrebačke, Elektre Zagreb, ZET-a, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a uzroci požara i šteta bit će utvrđeni nakon policijskih očevida”, izvijestili su iz Ureda za upravljanje hitnim situacijama.

Tri požara u kratko vrijeme…

Požar skladišta u Brezovici (00:11) u Brezovičkoj cesta gasilo je 18 vatrogasaca sa 7…

Objavljuje Vatrogasna postrojba ZagrebPetak, 18. prosinca 2020.

 


Komentari