Valentinovo, osim ljubavi, obilježile provale, pljačke i razbojništva

FOTO. Ivan Klindić / Ilustracija

Na području Uprave u posljednja 24 sata evidentirano je 27 kaznenih djela: dva razbojništva, 12 teških krađa provaljivanjem, sedam krađa i pet ostalih kaznenih djela. Jedan osobni automobil je otuđen, a dva su pronađena. 

Drski lopovi, kradljivci i razbojnici nisu zaobišli ni jučerašnji dan zaljubljenih.

Tako je oko 11.10 sati na Peščenici, u Ulici Svetice, nakon što je 79-godišnjakinja u stan pustila nepoznatog muškarca koji se lažno predstavio, iskoristio je njezinu nepažnju i otuđio nekoliko tisuća kuna.

Također, jučer od 11.50 do 15 sati u Centru, u Ulici Đure Crnatka, nepoznati je počinitelj provalio u stan te otuđio nakit i novac, oštetivši 46-godišnjaka za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Opljačkane dvije trgovine

Od 20.50 do 22.40 sati na Trešnjevci, u Glamočkoj ulici, nepoznati je počinitelj provalio u trgovinu vlasništvo poduzeća iz Zagreba i otuđio mobitele i tehničke uređaje. Šteta nije utvrđena.

Nadalje, oko 19.30 sati u mjestu Orle, Bukevje, u trgovini, nepoznati je maskirani počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad 22-godišnjom zaposlenicom i otuđio više tisuća kuna.

Jučer je od 8 do 15.30 sati na Trnju, na Koturaškoj cesti, nepoznati je počinitelj otuđio osobni automobil marke VW Golf zagrebačkih registarskih oznaka, oštetivši 49-godišnjakinju za oko 75.000 kuna

Oko 19.30 sati u mjestu Orle, Bukevje, u trgovini, nepoznati je maskirani počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad 22-godišnjom zaposlenicom i otuđio više tisuća kuna.


Komentari