VAL PROVALA ZAHVATIO ZAGREB! Traže samo dvije stvari, ostalo ih ne zanima, a zaustaviti ih ne mogu niti protuprovalna vrata

Val provala zahvatio je Zagreb. Policajci kažu da u zadnje vrijeme samo na Trešnjevci svaki dan imaju bar jedan slučaj provale, a i bravari otkrivaju da imaju sve više posla.

Samo u posljednja dva dana policija je zabilježila četiri provale, i to u različitim dijelovima grada – dvije u Dubravi, po jedna u Maksimiru i na Opatovini. U Ulici Vile Velebita ukradeno je nekoliko tisuća kuna, a u Markuševečkoj Dubravi i na Opatovini ukradeno je čak nekoliko desetaka tisuća kuna. No, slučajeva ima još. Lopovi su tako prošli tjedan ‘ordinirali’ po Knežiji.

“Mi smo u samom srcu Knežije u Albaharijevoj. Policija nam je rekla kako u zadnje vrijeme svaki dan samo na Trešnjevci imaju barem jedan slučaj provale, a uglavnom kradu zlato i novac. Bravar iz hitnih intervencija mi je rekao kako mu je to jučer bila treća intervencija popravljanja vrata uništenih od provale”, kazala je jedna od žrtvi, u čiji stan je provaljeno u prošlu srijedu.

Provalnici prate ponašanje stanara i ciljaju kada znaju da nitko nije doma pa tako se provale događaju u različito doba dana, ali uvijek neopaženo.

“Iskusni su i uspjeli su probiti protuprovalna vrata, i to nečujno da ih nitko od susjeda nije opazio. Ako imate protuprovalna vrata, svakako bi bilo dobro da provjerite i kakav cilindar imate jer oni koriste alate koji nečujno mogu probiti neke cilindre”, dodala je anonimna gospođa.

Svim provalama je zajedničko da su ukradeni uglavnom samo novac i nakit pa nam tako izvor tvrdi da njima iz stana nisu uzeli laptop iako je bio na vidljivom mjestu.

Na provale su se građani počeli međusobno upozoravati i na društvenim mrežama.

“Danas ponovno provaljen stan i preokrenut naopačke u Vile Velebitoj”, napisala je u ponedjeljak ljutito jedna od članica grupe “Studentski grad/ Dubrava/ Zagreb”.

U istoj grupi jučer je osvanulo novo upozorenje:

“Jučer je netko pisao da je provaljeno u stan na V. Velebitoj. Danas je isto provaljeno na broju 9A u prizemlju, policija je još uvijek tu od jutra. Pazite kome otvarate vrata”.

OPREZ! Prevaranti sve domišljatiji!


Komentari