UZELA PLAĆU ZA NEMAR! Prihvatila se brinuti o bolesnicima, iako nije znala kako, optužena za dvije smrti

Foto: Pixabay (ilustracija)

Zbog napuštanja nemoćne osobe, Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru podignulo je optužnicu protiv 51-godišnjakinje, tereteći ju zbog tragedije dok je skrbila o osobi narušenog zdravlja od 1. do 28. svibnja 2020. godine.

Za naknadu od 3500 kuna, primila je osobu kojoj nije pružila odgovarajuću medicinsku njegu, k tome svjesna da nema ni znanje ni kvalifikaciju za preuzimanje takve brige.

Riječ je o muškoj osobi s područja Krapinskog-zagorske županije, a kojemu se stanje pogoršalo te je preminuo 7. lipnja 2020. godine.

Godinu dana kasnije: Ista priča

Nažalost, ovo nije prvi slučaj u kojemu je nekvalificirana 51-godišnjakinja prihvaćala skrbiti se za bolesnu osobu, iako svjesna da nije kvalificirana zaa takvu odgovornost.

Tako je optužnica tereti za još jednu sličnu tragediju kada je od kraja travnja do 27. srpnja 2021. godine skrbila za još jednu bolesnu osobu, ovaj puta za naknadu od 3200 kuna.

I tada se radilo o muškoj osobi s područja Krapinsko-zagorske županije kojemu 51-godišnjakinja nije osigurala stalnu medicinsku skrb i potreban nadzor pa je bolesnik preminuo.

Komentari