‘UŽASNO MI JE TEŠKO’ Otac vozača BMW-a prolazi najteže trenutke života: ‘Poginuli radnik je moje godište’

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Otac vozača koji se u subotu ujutro BMW-om zabio u zgradu HAC-a na naplati Mraclin, što je ubilo zaposlenika koji se nalazio u uredu, upravo prolazi nateže trenutke u životu.

“Molim vas, prenesite sućut obitelji poginulog. Užasno mi je teško. On je moje godište. Ovo su mi najteži trenuci u životu”, rekao je za Jutarnji i dodao:

“Ja sam spavao kad je otišao. Čuli smo se sinoć i rekao mi je da je na nekoj fešti u Lekeniku. I mi tamo živimo. Rekao sam mu “Ako si pio, nemoj voziti!”. Ali, eto, nije me poslušao. Valjda je išao do Zagreba, ne znam sad. Inače nije uzimao auto ako ja ne znam. Kad bismo se zajedno vozili namjestio bi tempomat na dozvoljenu brzinu. Ne, koliko znam nije imao prekršaje zbog brzine. Ne znam što je bilo. Čekam tu u bolnici, rekli su mi da ima otvorene prijelome nogu kod koljena, slomljeno mu je stopalo, ima ozljedu glave”, kaže otac i još jednom izražava sućut obitelji poginulog.

Ima dvojicu sinova, a ovaj koji je skrivio nesreću radi kod brata u građevinskom obrtu te je uskoro trebao položiti majstorski zidarski.

Ima djevojku, a na pitanje je li možda uzimanju vozila prethodila neka svađa, najava odlaska ili nešto treće, tvrdi da nije.

“Valjda je popio, ali ja sam mu uvijek govorio. Pazite kako vozite, je l’ čitate crnu kroniku vidite što se dešava! Ali, takvi su mladi!”.

Brat vozača je za 24sata poručio da je živ, ali da ne zna u kakvom je stanju.

“Mogu samo pretpostaviti da je vjerojatno zaspao za volanom. Radimo na građevini, dan i noć, i slabo spavamo”, rekao je.

Kako 24sata neslužbeno doznaju, vozač je pozitivan na korona virus. Brat navodi kako mu je on izgledao zdravo te da nije imao simptoma korone.

“Zaprimili smo mlađu mušku osobu u dobi od 20 godina koja je prebačena u KB Dubrava nakon što je u KBC Zagreb utvrđeno da je covid pozitivan. Izvan je životne opasnosti, ali ima teške ozljede, kontuzije mozga i hematom. Zasad smo ga odlučili pratiti, i u tom dijelu nema potrebe za kirurškim zahvatom. Od drugih ozljeda, ima kontuziju obaju plućnih krila i lomove na objema nogama te će tijekom dana biti podvrgnut operativnom zahvatu kako bi se ti lomovi sanirali”, rekao je dr. Mislav Rakić iz KB Dubrava za Jutarnji List.


Komentari