Ugašena vatra na A3: prilikom sudara eksplodirale bačve koje su otežale spašavanje, promet je pak normaliziran

Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica

Nedaleko od odmorišta Ježevo na autocesti A3 oko 16 sati sudarilo se više vozila, a iako se na početku nagađalo kako se radi o dva teretna vozila i dva osobna automobila, Hrvatska vatrogasna zajednica izvijestila je kako su u sudaru sudjelovala tri teretna vozila te dva osobna vozila.

“Nakon sudara došlo je do požara teretnih vozila te su dvije osobe smrtno stradale. U gašenju požara sudjelovao je 21 vatrogasac sa 9 vatrogasnih vozila iz JVP Ivanić-Grad te DVD-ova Andrilovec i Dugo Selo”, tvrde.

“Bačve koje su eksplodirale predstavljale su veliku opasnost pri spašavanju i gašenju. Požar je ugašen u 18:00 sati, a vatrogasci su još na terenu i sudjeluju u sanaciji”, rekao je zapovjednik JVP Ivanić-Grada Dario Kezerić.

Podsjetimo, iz PU zagrebačke izvijestili su kako će se očevid obaviti čim se steknu uvjeti, a najveći problem zadavala im je vatra. Kako je ona sada i ugašena, očevid bi trebao biti skoro odrađen.

Zbog prometne je nesreće promet tom dionicom bio onemogućen, no kako izvještava HAK, na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Rugvica i Ivanić Grad od 19:05 sati promet je djelomično normaliziran i vozi se dvosmjerno u blizini odmorišta Ježevo (otvoren je po jedan trak u oba smjera od 55. +300 do 57. +500 km).

“Molimo vozače da prilikom nailaska na mjesto nesreće ne usporavaju naglo, već da voze u skladu sa privremenom prometnom signalizacijom i održavaju sigurnosni razmak između vozila (nagla kočenja, uz povećanu gustoću prometa, mogu izazvati nove incidentne situacije). Kolone u pokretu u oba smjera duge su oko 1-2 km”. navode.

Godinama naplaćivala ulaznice, pa stornirala račune, a novac uzimala sebi! Ukupno si je prisvojila 258.190 kuna!

Komentari