UŽASAVAJUĆI INCIDENT NA REMIZI: ZET-ovac pobjesnio, napao i izvrijeđao starca od 80 godina!

tramvajska stanica zagreb
Patrik Macek/PIXSELL

Službenik ZET-a, prometnik koji daje zvučni signal za polazak tramvaja, verbalno se obrušio na djeda od oko 80 godina.

U Zagrebu je na okretištu tramvaja Remiza u ponedjeljak, 18. svibnja ujutro došlo je do incidenta. Službenik ZET-a, prometnik koji daje zvučni signal za polazak tramvaja, verbalno se obrušio na djeda od oko 80 godina, tvrdi svjedokinja nemilog događaja D. D.

Ona je taman čekala da uđe u tramvaj, a sve je, kako tvrdi, zbog velike gužve potrajalo. “Stariji gospodin je stvarno bio sitnije građe i nije djelovao kao da ga napada. Zetovac je urlao: ‘Stara komunjaro! Stara komunjaro!’ To je bilo jako agresivno”, govori svjedokinja, prenosi Net.hr. Stariji gospodin je stajao metar i pol od kućice u kojoj boravi spomenuti prometnik, ruke je imao na prsima i lagano se tresao.

“Prijavi me i Bogu”

Na povike službenika ZET-a tiho je odgovorio kako će ga prijaviti nadležnima. “Na to je ZET-ovac još više poludio i cijela Remiza je čula kako urla: ‘Prijavi me i Bogu, Prijavi me i Bogu!’ Dosta me zasmetalo to. Većina putnika se pogledavala, nitko se nije usudio reagirati, jer spomenuti prometnik je dosta krupan”, kaže svjedokinja.

Sve se završilo tako da je ZET-ovac naglo otišao u kućicu, dao signal za polazak tramvaja i zalupio vratima. “Taman sam ušla u tramvaj kada je zalupio vratima. Tako se sve prekinulo kad je tramvaj krenuo. Uspjela sam samo vidjeti da stariji gospodin odlazi prema autobusnim terminalima. Na žalost, ne znam niti njegov identitet ni zašto je do sukoba došlo”, kaže čitateljica.

Odgovor ZET-a

Cijeli događaj ponukao ju je da uputi službeno pismo ZET-u, njihovu etičkom povjerenstvu i Odnosima s javnošću. Iz ZET-a su joj jučer ujutro poslali kratki, generički odgovor, koji prenosimo u cijelosti.

“Poštovana,

izražavamo žaljenje ukoliko ste dovedeni u neugodnu situaciju prilikom putovanja. Prema unaprijed određenoj proceduri, nadležna će služba upozoriti prometnika tramvaja na što pristupačniji odnos prema korisnicima prijevozne usluge. Imperativ svakog prijevoznika je zadovoljstvo korisnika uslugom, a svakodnevno se radi na podizanju kvalitete prijevozne usluge i to na svim razinama.

Iz tog razloga, iznimno su nam važne informacije koje zaprimimo s terena jer samo spomenutom međusobnom suradnjom putovanje možemo učiniti ugodnijim, a izravno možemo utjecati i na eventualne propuste u radu prometnih djelatnika. Zahvaljujemo Vam na razmišljanjima, informacijama i iskazanom interesu za dijalogom. Nadamo se kako će sljedeća putovanja proteći bez neugodnosti i poteškoća.

Srdačan pozdrav”.

Komentari