Užas u Zagrebu: U kanti za smeće pronašli beživotno tijelo tek rođene bebe

prigorski.hr / Ilustracija

Dvije verzije priče stanara.

Građane je u petak 28. travnja šokirao i užasnuo stravičan prizor – beživotno tijelo netom rođene bebe između kanti za smeće u Prilazu Gjure Deželića kod kućnog broja 56.

Policija nije imala daljnjih komentara, potvrdili su da je beživotno tijelo bebe pronađeno. Područje gdje je pronađen dječji leš je ograđen te je policija tamo provodila očevid.

Istražitelji će uzeti izjave svjedoka iz zgrada koji su vidjeli što se događalo, a nadaju se da će im pomoći snimke nadzornih kamera. Identitet djetetove majke je nepoznat.

“Ma to vam je igračka”, dobacio je muškarac prolaznici nakon što je kraj kante za smeće ostavio mrtvu bebu. Uz njega je najvjerojatnije bila i djetetova majka. Nakon svega su mirno odšetali u nepoznatom smjeru. Prolaznica ih nije uspjela zaustaviti, nazvala je policiju, koja je odmah poslala patrole i Hitnu pomoć, no bebi nije bilo pomoći.

Tek rođena beba bila je potpuno gola, doznaje neslužbeno 24sata. Liječnici su prekrili mrtvo novorođenče tkaninom dok nije bio gotov očevid. Beba je prevezena u Zavod za sudsku kriminalistiku, gdje moraju utvrditi kako je umrlo; je li rođeno mrtvo, prije vremena, ili je li rođeno živo pa ubijeno ili naknadno umrlo.

Navodno je riječ o ovisnicima, piše 24sata, no to nije potvrđeno. Policajci su počeli izuzimati snimke videonadzora okolnih zgrada i susjednih zgrada.

Dvije verzije priče

Prema jednog verziji, žena je rodila baš ispred zgrade, pokraj kante za smeće. Drugi izvor govori za Jutarnji list da je bebu kraj kante odbacila nepoznata žena, koju se povezuje s muškarcem ovisnikom.

“Najednom je nastala strka ispred zgrade. Čuli smo plač i neki vrisak. Na kraju je to bio vrisak žene koja je prva dotrčala do kontejnera. Prolaznica je vidjela mlađu žensku osobu kako se začahurila između dvije kante, te čuči pa se diže. I tako nekoliko puta”, ispričala je za Jutarnji list jedna od stanarki okolnih zgrada. Prvo nije obratila pažnju jer ljudi svakodnevno u svako doba dana kopaju po smeću u potrazi za plastičnom ambalažom i hranom. Ali kad je ta žena naglo ustala te pogledala u tlo i krenula trčati, odmah je posumnjala da nešto nije u redu.

Kiša je isprala dokaze koji su bili kraj kante za smeće. Za što će uopće roditelji bebe odgovarati, istražiteljima je još teško prognozirati. Ako ju je majka nedavno rodila izvan bolnice, moguće je da je i ona u teškom stanju.


Komentari