Užas u remetinečkoj ćeliji 44: “Planirali su me silovati i drškom metle, ali nisu jer su se posvađali”

Zatvorenici Remetinca koji su kazne služili zbog brojnih nedjelja, sada su osuđeni zbog gadosti koje su činili nad jednim zatvorenikom…

Zbog silovanja i teškog ozljeđivanja tada istražnog 60-godišnjeg zatvorenika, koji je prije tri i pol godine boravio u sobi 44 na III. odjelu remetinečkog zatvora, na Županijskom sudu u Velikoj Gorici nepravomoćno su osuđena njegova tri bivša cimera.

N.V. (31) osuđen je na pet godina zatvora, E.O. (27) na dvije i pol, dok je dvije godine dobio F.Š.H. (27), Jutarnji list.

Šakama su ga tukli po glavi, leđima i rebrima pri čemu su 60-godišnjaku nanijeli teške tjelesne ozljede unutarnjeg krvarenja moždane ovojnice. Optuženi trojac se ne smatra krivim, javlja Jutarnji.

– Jedan me tražio da pjevam, a kad nije bilo dobro, huškao bi drugu dvojicu da me pretuku. Zabranjivao mi je da sjedim za stolom. Izmišljao je igre. Pljuvali su me, trgali mi hlače. Kad me drugi silovao u WC-u, drugi su to čuli i smijali se. Planirali su me silovati i drškom metle, ali nisu jer su se posvađali oko mlijeka. Bio sam polumrtav od udaraca. Završio sam na neurokirurgiji – opisao je zlostavljani pritvorenik koji je zbog svog djela u međuvremenu pravomoćno osuđen na dvije i pol godine zatvora.


Komentari